Višći pola sata u porazu od Eskisehirspora

Istanbul B.B. minimalno poražen

Višći pola sata u porazu od Eskisehirspora

A. Haznadarević

Momčad bh. internacionalca Edina Višće, pretrpila je minimalan poraz na gostovanju kod Eskisehirspora u susretu šestog kola turske Super lige.

Susret dvije momčadi koje od početka sezone igraju u dosta promjenjivoj formi, pripao je domaćem sastavu, pa su Višća i ekipa već nakon šest kola ostali na minus pet u odnosu na vodeći Galatasaray.

 

Susret u koji su i jedna i druga momčad ušle oprezno, nije bio pretjerano uzbudljiv za navijače, posebno misleći na prvo poluvrijeme, te se na odmor otišlo bez promjene rezultata.

 

U drugom dijelu oba trenera su u želji da dođu do napretka u igri izvršila po tri izmjene, a mladi bh. reprezentativac Edin Višća u igru je ušao u 70. minutu.

 

Ipak, samo su izmjene gostiju donijele promjene, a uvođenje u igru Alpera Potuka pokazao se kao izvrstan potez trenera Eskisehirspora, budući da je upravo on nakon sedamnaest minuta provedenih na terenu, postigao jedini pogodak na meču, te donio svojoj momčadi velika tri boda.

 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Super liga, šesto kolo:

Eskisehirspor - Istanbul B.B. 1:0 (80. Potuk)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.