Višći tek desetak minuta u porazu od Fenerbahčea

Istanbul Buyuksehir poražen s 2:1

Višći tek desetak minuta u porazu od Fenerbahčea

Edmir Škorić

Nogometaši Fenerbahčea savladali su Istanbul Buyuksehirspor s 2:1 u posljednjem susretu 15. kola turske Superlige.

Danas (nedjelja) bile su na programi tri utakmice 15. kola. Trabzon i Kayserispor su remizirali (1:1), dok je okršaj Ahkisara i Antalyaspora odgođen.

 

Fenerbahče je u Istanbulu dosta  teško stigao do pobjede nad gradskim rivalom Buyuksehirsporom. Već u petoj minuti Cristian Baroni je doveo domaće u vodstvo, ali je sjajni napadač gostiju Pierre Webo u 19. minuti izjednačio na 1:1.

 

Fener je napadao u nastavku, ali do drugog gola stižu tek deset minuta prije kraja. Nakon jedne ubačene lopte iz kornera Bekir Irtegun je najviši u skoku i loptu glavom šalje u mrežu portugalskog golmana Eduarda.

 

Mladi bh. reprezentativac Edin Višća odigrao je tek posljednjih desetak minuta. U redovima gostiju zamijenio je Cihana Haspolatlija. Istanbul BB ostaje u opasnoj zoni, dok je Fener ovom pobjedom došao na dva boda vodećem Galatasarayju.

 

Turska Superliga, 15. kolo:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahče - Istanbul BB 2:1 (Baroni 5, Irtegun 79/ Webo 19)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.