Višćin Istanbul B.B. remizirao sa favorizovanim Bešiktašom

90 minuta bh. internacionalcu

Višćin Istanbul B.B. remizirao sa favorizovanim Bešiktašom

A. Haznadarević

U turskoj Super ligi, odigrana su još dva duela 18. kola, u kojima su Bešiktaš i Instanbul B.B odigrali neriješeno 2:2, dok je Bursaspor savladao Kayerispor sa 2:1.

Momčad našeg internacionalca Edina Višće pružila je sjajan otpor favorizovanom Bešiktašu, a prvi su i došli u vodstvo. Igrao se 22. minut, kada je Webo uposlio Samuela Holmena, koji pogađa mrežu domaćih, te tako priređuje pravi šok brojnim navijačima.

 

Ipak, samo šest minuta je bilo potrebno Bešiktašu da se vrati u igru, a strijelac je ovoga puta bio Tomas Sivok, nakon asistencije Oguzhana Ozyakupa.

 

U drugom poluvremenu Bešiktaš je prvi došao do vodstva, a Olcay Sahan nakon asistencije Huga Almeide pravi potpuni preokret u 57. minutu susreta.

 

Istanbul B.B. je nastavio igrati visokim tempom, te nakon primljenog pogotka nije posustao, a Madureira u 65. minutu susreta pogađa za novo poravnanje rezultata. 

 

Ispostavilo se da je to bio i konačni rezultat, pa se ekipa našeg Edina Višće kući vratila sa velikim bodom. Ono što posebno treba istaći je do da je naš internacionalac odigrao dobru partiju, te je na terenu proveo tačno 90 minuta, kada ga je zamijenio Zayatte.

 

U drugom meču Bursaspor je nakon preokreta slavio nad Kayserisporom rezultatom 2:1. Došli su gosti prvi u vodstvo u 18. minutu susreta, kada je Mouche proigrao Boboa, koji pogađa za 1:0.

 

Ipak, već u 25. minutu tim iz Burse poravnava preko Pinta, a asistenciju je upisao Cagiaran. Četiri minuta pred kraj prvog poluvremena Belluschi dovodi BUrsaspor u vodstvo, a ispostavilo se da je tako postavio i krajnji rezultat meča.

 

Super liga, 18. kolo

Bešiktaš - Istanbul B.B. 2:2 (Ozyakup 28, Sahan 57 / Holmen 22, Madureira 65)

Bursaspor - Kayserispor 2:1 (Pinto 25, Belluschi 41 / Bobo 18)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.