Višćin Istanbul Buyuksehir ispao iz lige

Turska Süper Lig, 34. kolo

Višćin Istanbul Buyuksehir ispao iz lige

E. Škorić

Istanbul Buyuksehir našeg reprezentativca Edina Višće ispao je iz turske Süper Lig.

Istanbulu je presudio Kasimpasa našeg Senijada Ibričiča, slavivši s 2:1 u gostima. Köse je rano doveo domaće u vodstvo, gosti izjednačili preko Djalme u 55. minuti, a rezervista Colak minutu prije kraja zabio za 1:2.

Višća je igrao od 59. minute, a Ibričić od 67. minute. Karabükspor se spasio i to pobjedom nad Fenerbahčeom na svom terenu (3:2). Dvostruki strijelac za domaće bio je LuaLua, a jednom je pogađao i Ozek. Kod gostiju su strijelci bili Topuz i Webo.

Prvak Galatasaray je pogocima Riere i Yilmaza s 2:0 savladao Trabzonspor. Ispadanja se spasio i Akhisar, koji je pogocima Brazilca Mezenge s 2:0 slavio u gostima kod Orduspora, koji je uz Istanbul BB i Mersin ispao iz lige.

Süper Lig, 34. kolo:

Karabükspor - Fenerbahče 3:2 (LuaLua 48 - penal, 76, Ozek 50/ Topuz 33, Webo 75)

Oruspor - Akhisar 0:2 (Mezenga 39, 50)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Istanbul BB  - Kasimpasa 1:2 (Köse 2/ Djalma 55, Colak 89)

Galatasaray - Trabzonspor 2:0 (Riera 34, Yilmaz 52)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.