Više nema nikakvih briga: Sammir potpisao ugovor života!

Nestvarna godišnja plata

Više nema nikakvih briga: Sammir potpisao ugovor života!

Teme:

Bivši fudbaler Dinama Jorge Sammir pronašao je novi klub u Kini i potpisao ugovor kojim je osigurao lagodan život i svojim budućim unucima.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske je danas, posljednjeg dana prelaznog roka u Kini, potpisao za Hangzhou Greentown, koji ga je platio 10 miliona eura. Sa svojim novim klubom je dogovorio trogodišnju saradnju.

Ono što je najzanimljivije jeste njegova godišnja plata, koja iznosi gotovo nezamislivih 7,8 miliona eura. Sammir tako ostaje najplaćeniji hrvatski fudbaler, ali je samo 'povećao prednost' u odnosu na Modrića i Rakitića čije se godišnje plate kreću oko 6 miliona eura.

Sammir u Kini igra od februara prošle godine, kada je iz Getafea stigao u Jiangsu za 5 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi