Više od života: U Buenos Airesu se još uvijek slavi pobjeda Rivera!

Dio grada tuguje, a dio slavi kao nikad

Više od života: U Buenos Airesu se još uvijek slavi pobjeda Rivera!

Endin Čaušević

Fudbaleri River Platea osvojili su Copa Libertadores pobjedom protiv najvećeg rivala Boce Juniors (3:1) na Santiago Bernabeu.

Najveći derbi na svijetu je prvo odgođen kada su navijači Rivera napali igrače Boce i za kaznu se nije igrao na Monumentalu već u Madridu na stadionu Real Madrida. Atmosfera na Bernabeu je bila nezapamćena, a na kraju su slavili navijači Rivera.

Ipak, ova utakmica se s posebnom pažnjom pratila u Buenos Airesu, a nakon završetka meča nastala je ludnica na ulicama, naravno, gdje su navijači Rivera. Ovaj snimak dovoljno dokazuje da je fudbal za njih više od života, a da je pobjeda nad ljutim rivalom nešto najveće što ovaj klub može da uradi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi