Visoka pobjeda Borussije, porazi Schalkea i HSV-a

Bundesliga, 26. kolo

Visoka pobjeda Borussije, porazi Schalkea i HSV-a

Edmir Škorić

Pet susreta 26. kola njemačke Bundeslige završeno je danas. Najubjedljiviji bili su nogometaši Borussije Dortmund.

Borussia je u Dortmundu s 5:1 savladala Freiburg, koji je poveo golom Schmida u 28. minuti. Borussia je do kraja postigla četiri pogotka, a po dva Sahin i Lewandowski, te jedan Bittencourt (asistencija sjajnog Lewandowskog). Bh. reprezentativac Mensur Mujdža nije ulazio s klupe kod gostiju.

 

Nakon eliminacije iz Lige prvaka, Schalke je gostova kod Nurnberga, te je poražen s 2:0. Feulner je u 31. minuti doveo domaće u vodstvo, a Esswein je dvadesetak minuta prije kraja osigurao trijumf svojoj momčadi.

 

Neočekivano je 16-plasirani Augsburg slavio u Hamburgu protiv domaće momčadi, koja se bori za plasman u Evropu.  Callsen-Bracker je u osmoj minuti postigao jedini gol na utakmici, a domaćinu je otežao Beister, koji je dobio direktan crveni karton deset minuta prije kraja.

 

Naš Sejad Salihović nije ni danas igrao za Hoffeheim, koji je uspio remizirati s Mainzom (0:0). Posljednjeplasirani Furth nadomak je "cvajte", no tračak nade dobio je nakon gostovanja u Bremenu i osvajanja boda protiv Werdera. Dvostruki strijelac za domaće bio je Hunt, a oba puta je pogađa s bijel tačke. Za Furth u pogađali Furstner i Petsos, u 56. i 62. minuti.

 

 

Bundesliga, 26. kolo:

Werder - Gr. Furth 2:2 (Hunt 47 - penal, 70 - penal/ Furstner 56, Petsos 62)

Borussia D. - Freiburg 5:1 (Lewandowski 41, 55, Sahin 44, 72, Bittencourt 78/ Schmid 28)

HSV - Augsburg 0:1 (Callsen-Bracker 8)

Hoffenheim - Mainz 0:0

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nurnberg - Schalke 2:0 (Feulner 31, Esswein 69)

 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.