Visoka pobjeda SFK 2000, Radnik slavio u Banja Luci

Premijer liga za žene

Visoka pobjeda SFK 2000, Radnik slavio u Banja Luci

S. Mlaćo

Danas su odigrane preostale dvije utakmice 9. kola Premijer lige BiH za žene.

Radnik Bumerang je u Banja Luci nadigrao domaći tim sa 3:1. Domaće su došle u vodstvo u petoj minuti preko Rosane Maksimović, da bi onda uslijedio potpuni preokret. Pogađale su dva puta Valentina Šakotić i jednom Vukica Mićanović.

SFK 2000 je sasvim očekivao u Srebreniku deklasirao Gradinu. Bilo je 9:0 za gošće koje su tako nastavile sa sjajnim partijama. Sarajke su nakon prvih 45 minuta vodile 4:0, a mrežu Ajle Fačić tresle su dva puta Dajana Spasojević, te po jednom Selma Kapetanović i Merjema Medić.

U nastavku još pet pogodaka. Još tri Dajane Spasojević, te po jedan Merjeme Medić i Jasne Đoković.

SFK 2000 je prvoplasirani sa 25 osvojenih bodova, dok Radnik Bumerang ima 21, a po 15 Lokomotiva i Iskra Bugojno. Na dnu je Sloga Kakmuž Petrovo bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije