Visoke pobjede Dortmunda i Schalkea, Freiburgu novi bod

Mujdža s klupe odgledao meč

Visoke pobjede Dortmunda i Schalkea, Freiburgu novi bod

A. Haznadarević

U njemačkoj Bundesligi, završeno je pet susreta subotnjeg dijela programa 24. kola, među kojima su Schalke i Dortmund ostvarili najubjedljivije pobjede.

Branioc titule Borsussija Dortmund, na svom Westfalenu je stigla do trijumfa nad Hannoverom, a susret je završen pobjedom Milionera od 3:1.

 

Sjajni poljski napadač Robert Lewandowski je pogocima u 8. i 21. minutu Dortmundu donio dvostruko vodstvo, da bi Abdellaoue smanjio na 2:1 u 40. minutu. Do kkraja je još Julian Schieber povisio na 3:1.

 

Wolfsburg je na svom terenu pretrpio poraz od Schalkea, a gosti iz Gelsenkirchena su slavili s 4:1. 

 

Prvo je Draxler u 33. minutu doveo Schalke u vodstvo, da bi u petom minutu nastavka izjednačio Ivica Olić. Julian Draxler je ponovo uzeo stvari u svoje ruke, te u 63. minutu odlučio pitanje pobjednika. Do kraja je još Farfan uspio zatresti mrežu Vukova, a zatim i Huntelaar četiri minuta pred kraj meča, postavivši tako visokih 4:1.

 

Nurnberg se uspio odbraniti od neugodnog Freiburga, te zadržati jedan bod. Ključni trenutak za domaćine, dogodio se u 33. minutu susreta, kada im je dosuđen penal. Timmy Simons je preuzeo odgovornost, te zabio za vodstvo svoje ekipe. Freiburg se mučio sve do kraja, kada je preko Schmidta u 83. minutu uspio poravnati na 1:1.

 

Ekipe HSV-a i Greuther Furtha su odigrale neriješeno rezultatom 1:1, a oba pogotka pala su u prvom poluvremenu. Prvo je Đurđić doveo goste u vodstvo u 14. minutu, da bi Beister u 21. vratio stvari na početak. S tim rezultatom je i završen susret.

 

Ekipa Augsburga je šokirala Werder u Bremenu, slavivši s minimalnih 1:0. Gol odluke pao je u 29. minutu kada je Tobias Werner zatresao mrežu domaćih, koji se do kraja nisu uspjeli vratiti, pa je susret tim rezultatom i završen.

 

Bundesliga, 24. kolo

Borussia Dortmund – Hannover 3:1 

Wolfsburg – Schalke 1:4

Nurnberg – Freiburg 1:1

HSV – Greuther Furth 1:1

Werder Bremen – Augsburg 0:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 



 
 
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.