Visoke pobjede Sloge i Kozare

Prva liga RS, 15. kolo

Visoke pobjede Sloge i Kozare

Edmir Škorić

Danas su odigrane tri utakmice 15. kola Prve lige Republike Srpske. U dvije su slavili domaćini, dok je Podrinje kao gost upisalo tri boda.

Podrinje je u Novom Gradu ostvarilo 2:0 pobjedu nad Slobodom. Vodeći gol postigao je Mičić u osmoj minuti, dok je Vučić pet minuta prije kraja utakmice postavio konačnih 2:0 na stadionu Mlakve, gdje je susret pratilo oko 200 gledatelja.

 

Sloga je u Doboju, nakon teškog poraza od Širokog u prvom susretu polufinala Kupa BiH, savladala Drinu iz Zvornika s 4:1. Veselinović je dva puta bio strijelac za domaće, a po jednom Dujković i Vehabović. Jedini gol za goste postigao je Ninić u 79. minuti s bijele tačke. 

 

Sloga ima 25 bodova i trenutno je na trećoj poziciji sa tri boda manje od vodeće Kozare, koja je danas u Gradišci s 4:1 dekalsirala Drinu HE.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

 

Ojdanić je već u prvom napadu zabio za vodstvo domaćih. Gosti iz Višegrada dolaze do poravnanja u 17. minuti, kada je Mirković poravnao sa bijele tačke. Kozara je pet minuta prije odlaska na odmor ponovo povela, a strijelac je bio Malbašić. Na 3:1 povisio je Malbašić u trećoj minuti nastavka, dok je konačnih 4:1 postavio Jandrić u 81. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.