Vitez deklasirao Rudar, hat-trick Kokota

Sjajna partija Vitežana

Vitez deklasirao Rudar, hat-trick Kokota

Dino Kurbegović

Nogometaši Viteza i Rudara iz Kaknja danas su u Zenici na terenu s umjetnom travom odigrali prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za nastavak sezone u Premijer ligi, te 1.ligi FBiH, a Vitez je slavio sa visokih 5:1. 

Vitežani su se vratili s priprema iz Makarske, te će do nastavka prvenstva odigrati još nekoliko kontrolnih utakmica. S druge strane Rudar iz Kaknja je u prelaznom roku angažovao Zukića, Nikolića i Dizdarića, ali su i klub napustiti Hinović, Kazazić, Hasić, dok je otpisan kapiten Zlatan Gafurović navodno zbog podmlađivanja ekipe.

Vitez je danas nastupio bez trojice igrača Livančića, Mamića i Stanića, koji imaju lakše povrede, dok u redovima Rudara nije bilo Belmina Kobilice. Utakmica u Zenici bila je veoma sadržajna, posebno u prvih 30-tak minuta utakmice. Vitez je dominirao tokom čitave utakmice, ali u prvom poluvremenu demonstrirali su snagu i ljepotu u igri. Prvi gol je postignut u 15. minuti. Zoran Kokot je na jednu odbijenu loptu s 15 metara iz voleja sjajno pogodio lijevi gornji ugao golmana Nikolića za 1:0. Samo dva minuta kasnije bilo je  već 2:0. Selimović je proigrao Livaju na desnoj strani, a ovaj sjajno uposlio Kokota, koji postiže svoj drugi gol za vodstvo 2:0, nakon samo 17 minuta igre. Kakanjci se nisu ni oporavili, a u 22. minuti Vitez je postigao i treći gol. Livaja je ponovo probio po desnoj strani uposlio Selimovića, koji se driblingom oslobađa dvojice igrača, te prizemnim šutem s 10-tak metara matira Nikolića za 3:0. Nakon toga Rudar je zaigrao mnogo ofanzivnije što im se isplatilo u 27. minuti kada grešku Hodžurde koristi Veldin Kulović za smanjenje vodstva 3:1. Vitez je u 32. minuti mogao povećati vodstvo, ali danas agilni Selimović pogađa lijevu stativu. Sjajno prvo poluvrijeme Viteza svojim trećim, a za Vitez četvrtim golom krunisao je Zoran Kokot u 40. minuti za ubjedljivo vodstvo Viteza od 4:1.

U drugom poluvremenu treneri Slaven Musa i Elvedin Beganović dali su priliku i ostalim igračima s klupe, tako da nije bilo tako sadržajno drugo poluvrijeme kao što je to bio slučaj s prvim. Rudar je imao tri prilike preko Bajre Spahića i Emira Bajramovića, ali im je završnica bila loša. Tačku na sjajnu predstavu Viteza u 90. minuti stavio je Elvis Bibić, koji je nakon sjajnog prodora i asistencije Namira Alispahića neometan s pet metara pogodio za konačnih 5:1 za ekipu Viteza.

NK Vitez- FK Rudar Kakanj 5:1 (Kokot 3x, Selimović, Bibić; Kulović)

Vitez: Tirić, Jevtić, Hodžurda, Livaja, Sadiković, Muminović, Kapetan, Dedić, Selimović, Rašić i Kokot. Još su igrali:Đerić, Bibić, Milas, Alispahić, Hodžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rudar: Nikolić, Sarvan, Čizmić, Alić, Delić, Topalović, Prutina, Spahić, Kulović, Hajdarović i Neimarlija. Još su igrali:Dizdarić, Bajramović, Imamović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi