Vitez na korak do Lige 12

Vitez na korak do Lige 12

Košarkaši Viteza su večeras u Čitluku u okviru druge utakmice playoffa za Ligu 12 savladali Brotnjo i poveli s 2:0. Rezultat na kraju utakmice glasio je 58:71.

Košarkaši Viteza su u prvoj utakmici ubjedljivo slavili protiv Brotnja, a i u drugoj nisu imali ozbiljnijih problema da ostvare pobjedu.

Brotnjo je bio oslabljen neigranjem najboljeg pojedinca u prvoj utakmici u Vitezu Maria Planinića. Na čelu sa mladim trenerom, ali trenerom koji ima iskustva treniranja i u Ligi 12 Josipom Pandžom Vitez je dominirao tokom cijelog susreta i na kraju potpuno zasluženo slavio. Najzapaženiji na parketu su bili Križanović, Jurčević i Dedić.

U subotu u 19 sati će se odigrati treća (moguće posljednja) utakmica playoffa za ulazak u Ligu 12 Bosne i Hercegovine. Play off se igra na tri dobivene utakmice, u kojima u prvoj utakmici prednost domaćeg terena ima ekipa koja je završila sezonu sa boljim plasmanom (Vitez - 1. mjesto).

Trenutni rezultat u dobivenim utakmicama je 2:0 za Vitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.