Vitez pobjedom u Zvorniku pobjegao sa dna tabele

Prva utakmica 8. kola Premijer lige

Vitez pobjedom u Zvorniku pobjegao sa dna tabele

Prvi meč osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine su u Zvorniku odigrali Drina i Vitez, a više razloga za zadovoljstvo imali su gosti, koji su slavili sa 2:0.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Vitez je došao u vodstvo. Igrao se 23. minut kada je Armin Kapetan pogodio mrežu golmana domaćih. Golu je prethodila greška Drinine odbrane, a ofanzivcu Viteza nije bilo teško pogoditi za 1:0.

Samo dva minuta kasnije, isti igrač je imao dobru priliku da povisi vodstvo Viteza, ali ovaj put nije bio uspješan. Drina je u nastavku utakmice bila opasniji rival, ali su se puleni Branka Karačića dobro branili.

Najbolju priliku za izjednačenje propustio je Nikolić, koji je u 74. minuti sa dva-tri metra glavom šutirao ravno u Živkovića. Kaznu za promašene prilike stigla je u 89. minuti, kada Kapetan svojim drugim golom na utakmici stavlja tačku na i.

Vitez je tako stigao do svoje druge gostujuće pobjede u sezoni i pobjegao sa dna tabele. Drina je pretrpjela šesti poraz i sada se nalazi na pretposljednjoj poziciji na tabeli.

Premijer liga, 8. kolo:

Drina - Vitez 0:2 (Kapetan 23', 89')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drina: Erić, B. Erić, Petrović, Lalić, Kikić, Jakšić, Stojanović, Đerić, Ćulum, Nikolić, Antelj. 

Vitez: Živković, Alić, Muminović, Basara, Šantić, Livančić, Pilipović, Barišić, Sadiković, Kapetan, Anastasov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.