Vitez ponovo na čelu

Liga 12 KSHB

Vitez ponovo na čelu

Sedam kola prije kraja redovnog dijela u Ligi za seniore KSHB, došlo je do smjene na vrhu tablice. Obzirom da Ljubuški i Brotnjo svoju utakmicu igraju kasnije, Vitez se ponovo vratio na čelo Lige.

Nakon pet uzastopnih gostovanja, viteška Gradska dvorana ponovo je bila domaćin dobre utakmice, gdje su gledatelji, njih oko 600, uživali u dobroj košarci. Vitez je mnogo teže pobijedio Zrinjski nego što to deset poena razlike govori. Neriješiv problem bio je novajlija u dresu Mostaraca Hasandić (21 poen), no na kraju mu je ponestalo snage i to je odlučilo utakmicu.

U redovima domaćina izvanredan je bio Varupa (23 poena i 16 skokova), te standardno Križanović (25) i Palavra (18), dok je Hasandića pratio odlični dvojac Arar (15) i Mašić (18).

Posušje nastavlja sa ubjedljivim pobjedama, ovaj put nad Širokim II. Niko nakon prvog perioda koji je završen odličnom igrom gostiju (18:17), nije ni mogao pretpostaviti da će u naredna dva perioda rezultat biti nevjerojatnih 57:18 i potpun debakl mladića sa Pecare. Blistao je trio Čutura (22), Begić (26), Ramljak (14), dok su jedini kod gostiju zadovoljili Škrobo i Ćavar.

Najveći dobitnik ovog vikenda je Rama. U petak su deklasirali Busovaču u zaostaloj utakmici 14. kola, a u nedjelju su napravili jedno od najvećih iznenađenja u Ligi - pobjedivši u Odžaku.

Prvi period je donio rukometni rezultat (10:5), no u drugom periodu i na početku trećeg domaćin je stekao veliku prednost i činilo se da će to biti nova pobjeda Posavaca. No, Rama je poznata kao ekipa opasna na gostovanjima i momčad koja se nikada ne predaje. Vlajčić (32) i Grozdić (14) očitali su lekciju iz košarke u trećem periodu (9:25) momcima trenera Jupića i svoju prednost održali do kraja. Kod domaćih nešto bolji od ostalih bili su Jupić (19) i Kovač (21).

Busovača je  odigrala svoju najbolju utakmicu ove godine iako su poraženi na svom terenu od odličnih Livnjaka. Bila je to sigurno ljepotica kola gdje se igralo i za gledatelje i za koš više. Domaćin je veći dio utakmice vodio, no na kraju slabo izvođenje slobodnih bacanja (3/12) ih je uništilo i odvelo u poraz.

Kod Livnjaka najbolji su bili Gunjača (27), Dronjić (23) i Ojvan (18), dok je kod domaćih izvanredan bio Biogradlija (27) i Kovač (21) te do teže povrede Krekešić (10) koji je do tada u potpunosti zaustavio naj igrača utakmice Gunjaču.

Najprijatnije iznenađenje Lige za seniore KS HB je novajlija u ligi Kiseljak koji je pobijedio i peti put te se čvrsto nalazi u sredini tablice. Smajlović (29), Kapeleti (16), te visoki Filip Čondrić (24) bili su tvorci ove teško ostvarene pobjede.

Davor Đikić iz Tomislava igra svoju sezonu života i ponovo je postigao više od 40 poena (42), te do ludila dovodio igrače Kiseljaka, a bio nagrađivan aplauzima dobro popunjenih tribina u Kiseljaku. Da je uz Đikića i donekle Radoša (19) bio bar jedan raspoloženiji igrač Tomislava, bodovi bi zasigurno otišli iz Kiseljaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.