Vitez protiv Sarajeva u najjačem sastavu

Teško gostovanje na Koševu

Vitez protiv Sarajeva u najjačem sastavu

Dino Kurbegović

Nogometaši Viteza trebali su u subotu igrati generalku protiv Širokog Brijega, ali zbog vremenskih neprilika ista je utakmica odgođena. Vitežani su tako ostali bez generalke, ali će sutra na terenu Dolac na Lašvi odigrati prijateljsku utakmicu protiv Toška iz Tešnja, gdje će priliku za igru dobiti skoro svi igrači.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten u ekipi stručni štab može radovati što pred Sarajevo nema povrijeđenih, ali ni kartoniranih igrača od prije, tako da će se u nedjelju na Koševu, izabranici Slavena Muse predstaviti u najjačem sastavu. Naravno od prije je povrijeđen Hrvoje Barišić, koji nije ni prošao pripreme s ekipom, a njegov povratak se očekuje tek za nekoliko kola.

U prvoj utakmici između Viteza i Sarajeva bilo je 1:0 za goste u bordo dresovima, a jedini gol u posljednjim minutama utakmice postigao je Mersudin Ahmetović. 

Nakon prvog dijela u Premijer ligi, Vitez zauzima devetu poziciju s 20 bodova, a zanimljivo da su čak 14 bodova osvojili na gostujućim terenima, tako da im ne manjka optimizma pred nedjeljnu utakmicu u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi