Vitez razbio Zvijezdu u derbiju začelja

Vitez razbio Zvijezdu u derbiju začelja

Edmir Škorić

U derbiju začelja Vitez je deklasirao Zvijezdu sa 3:0.

Zvijezda će, prema svemu sudeći, od sljedeće godine igrati u Prvoj ligi FBiH. Klub iz Gradačca je slavio prije dva kola u Bijeljini protiv Radnik, a potom je poražen kod kuće od Željezničara.

Jedna od ključnih utakmica za Zvijezdu bila je ova današnja u Vitezu, ali je momčad pod vodstvom Nedima Jusufbegovića teško poražena.

Zvijezda je na početku utakmice imala dobru šansu, ali je Miloš izbacio s gol linije. Zatim je Čović blokirao udarac Pinjuha.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 22. minuti Basara je s ruba kaznenog prostora pogodio udarcem iz slobodnjaka za radost domaćih. Tri minute kasnije, Basara ubacuje, a Pezo matira japanskog golmana Ita, koji je u oba navrata loše reagovao.

Do kraja prvog dijela ostalo je 2:0. Vitez je i u nastavku bio bolji, da bi Pinjuh u 68. minuti postavio konačnih 3:0 nakon velike greške stopera gostiju Puljića.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.