Trener DiaBiH-a

Vitković: Okupili smo djecu oboljelu od dijabetesa

Glavni trener DiaBiH-a Saša Vitković bio je sretan zbog današnjeg okupljanja fudbalera sa dijabetesom i utakmice u kojoj je njegov tim porazio Vogošću rezultatom 10:4.

Kako je Vitković i sam naveo, najznačaniji trenutak današnjeg druženja na Mojmilu bila je utakmica u kojoj su nastupili dječaci sa dijabetesom, sve to povodom svjetskog dana dijabetičara.

"Razlog našeg okupljanja je svjetski dan dijabetičara koji se obilježava 14. novembra. Igrom slučaja, danas smo imali utakmicu sa Vogošćom pa smo se okupili, a prije toga smo imali, da tako kažem, glavnu utakmicu na kojoj smo okupili djecu oboljelu od dijabetesa od desetak godina", rekao je Vitković, te dodao:

"Zahvaljujem se našim prijateljima iz kluba Vogošća koji su doveli svoju djecu. Izgubili smo sa 3:2 ali rezultat nije bio bitan".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti