Vječiti derbi u centru pažnje 5. kola Premijer lige

Večeras se igra meč na Koševu

Vječiti derbi u centru pažnje 5. kola Premijer lige

E. Čaušević

Peto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras nam donosi veliki gradski derbi između Sarajeva i Željezničara koji se od 20 sati igra na stadionu Koševo.

Vječiti derbi sarajevskih rivala ovog vikenda je u centru pažnje u Premijer ligi BiH. Prošlogodišnji derbi je vjerovatno odlučio prvaka naše zemlje kada je Sarajevo slavilo sa 1:0 protiv Želje što je omogućilo Zrinjskom da dođe na korak do titule. Jasno je da Plavi žele večeras osvetu na Koševu i u slučaju poraza Sarajevu bi to bio najgori početak sezone još od 2004. godine.

Međutim, u ovakvim utakmicama nikada nema favorita što je i čar sarajevskog derbija. No, nadamo se da ćemo konačno gledati dobar fudbal sa dosta golova, te da se neće ponoviti ponovo rezultat 0:0 koji dominira u posljednjih desetak godina.

Pred večerašnji derbi trener Sarajeva, Senad Repuh, izjavio je da Sarajevo iz više razloga želi pobjedu više nego ikad. Jasno je da bi bordo tim dobio barem malo mira s pobjedom u 112. vječitom derbiju.

"Ova utakmica ima veliki značaj za ovaj grad i ove klubove. Za razliku od prethodnih sedmica, ima i pozitivnih stvari. Vraćaju nam se neki igrači, tako da nam to daje dozu samopouzdanja. Nama ne treba neki poseban motiv. Ova utakmica puno nam znači, puno donosi i oduzima. Očekujemo neki dobar rezultat i pobjeda bi nas izdigla iz ove krize i bila neka prekretnica", kazao je Senad Repuh, pa je dodao: 

"Istina je da derbiji nisu donosili dopadljivu igru, ali Sarajevo iz više razloga želi više nego ikad pobjedu. Normalno je da očekujemo dobru utakmicu. Motiva ima dovoljno, pa vidjet ćemo. Možda mediji znaju i rezultat koji će sutra biti?", pita se Repuh, aludirajući na medijska pisanja o izuzetno očajnom derbiju, mada isti nije ni počeo.

S druge strane, šef stručnog štaba Plavih, Admir Adžem, poručio je da njegovi igrači dolaze u dobrom raspoloženju nakon preokreta u prošlom kolu protiv Borca. Dodao je da su njegovi igrači spremni, te da jedva čekaju početak utakmice na Koševu.

!Dolazimo u dobrom raspoloženju jer smo posljednju utakmicu preokrenuli protiv Borca i to nam je dalo neko samopouzdanje i vjeru da ono što radimo polako počinje da se prima u ekipu. Spremni smo, jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Postala je tradicija da su derbi negledljvi, pa mi imamo moralnu obavezu da odigramo puno bolji derbi. Nama ne treba veći motiv od izgubljene titule na Koševu pred sutrašnji meč", rekao je Adžem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored vječitog derbija na Koševu ovog vikenda igra se još pet utakmica u okviru 5. kola Premijer lige BiH. Danas od 17 sati Krupa će na domaćem terenu ugostiti Čelik, dok ćemo sutra imati priliku pratiti još četiri utakmice na premijerligaškim terenima.

Jedan od derbija igra se u Tuzli gdje će Sloboda ugostiti aktuelnog prvaka Zrinjskog koji želi sa tri boda napustiti Tušanj. Također, sutra će igrati još Široki - Mladost, Radnik - GOŠK i Borac - Vitez.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi