Sutra se sastaju Željezničar i Sarajevo

Vječiti rivali najavili derbi: "Sutra će pobijediti onaj ko bude to više želio"

Predstojeće 5. kolo BH Telecom Premijer lige BiH donosi okršaj između Željezničara i Sarajeva.

Uoči vječitog derbija u Plavom salonu stadiona Grbavica je održana zajednička konferencija za medije na kojoj su Željezničar predstavljali trener Milomir Odović i Vedran Kjosevski, dok su se u ime Sarajeva obratili Husref Musemić i Nihad Mujakić.

Novinarima se na početku obratio strateg bordo kluba.

"Sve je ispričano o derbiju. Imat ćemo kvalitetne uslove za igru, a pitanje je šta možemo ponudit. Šišić jedini neće igrati. Željo je vratio samopouzdanje, i mi smo imali priliku, ali smo kiksali protiv GOŠK-a. Željo je po pitanju toga u blagoj prednosti. Pokušat ćemo odigrat što je kvalitetnije moguće", rekao je Musemić.

Nakon Musemića riječ je uzeo i trener Plavih, Odović.

"Odigrat ćemo u dobrom ambijentu. Polako podižemo formu, ali nismo odmorni baš kao i Sarajevo. Iza nas je dosta utakmica, putovanja... Raspoloženje u timu je dobro, ali svjesni smo da ćemo protiv Sarajeva morati trčati i pokazati mirnu glavu. Vjerujem da će biti i publike, da će biti golova i da će sve proći u fair playu. Svi smo u kombinaciji. Pokušao sam neke odmarati u prethodnoj utakmici, ali svi su oni profesionalci, a na stručnom štabu je da odredi ko će na kraju igrati. U prvim svojim intervjuima sam rekao da imamo roster da možemo igrat ritam srijeda-subota".

"Željo je u boljoj formi, ali to ne mora ništa da znači. Sutra će pobijediti onaj ko bude to više želio, vjerujem da ćemo mi to biti. Jednostavno, to je specijalna utakmica", kratko je dodao igrač Sarajeva, Nihad Mujakić, dok je s druge strane Kjosevski poručio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imali smo turbulentan početak sezone, ali u zadnje dvije utakmice smo dobili samopouzdanje. Derbi ko derbi, pobjeđuje onaj koji to bude želio više. Vjerujem da ćemo polazati da smo bolji i da ćemo slaviti. Kao neko ko je odrastao ovdje, znam štaa znači derbi. Početak je lige, nema pritiska, ali težit ćemo da pokažemo da vrijedimo i da smo kvalitetniji".

Utakmica je na rasporedu u srijedu sa početkom u 20 sati i 15. minuta. S obzirom da se radi o derbi utakmici i da se očekuje ispunjen stadion, policijske kontrole za ovu utakmicu bit će dodatno pojačane, a navijačima koji budu pod dejstvom alkohola ili narkotika neće biti omogućen ulazak na stadion.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CH.WILLA
Pun stadion, pun grad dijaspore, nocni termin, novi teren, sve preduslovi za odlican derbi, dokazimo i jedni i drugi sta je Sarajevski derbi !
15 3
goofy
sutra ce pobijediti onaj tko SLUCAJNO zabije gol...do sada su bile bolje utAkmice po nekim kantonalnim ligama i opcinskim nego "navikani" derbi zeljo vs sarajevo
4 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi