Vjerovali ili ne, Messi odbio 100 miliona eura godišnje

Prije nego što je produžio ugovor sa Barcom, Argentinac je imao astronomsku ponudnu

Vjerovali ili ne, Messi odbio 100 miliona eura godišnje

Prema navodima novinara Mundo Deportiva Francesca Aguilara, Lionel Messi je na stolu imao nevjerovatnu ponudu prije nego što se odlučio za produžetak ugovora sa Barcelonom.

Messijev "stari" ugovor sa Barcom je trebao isteći krajem tekuće sezone, ali je on u novamberu produžio saradnju s katalonskim gigantom do 2021. godine.

Međutim, proteklog ljeta je Messiju stigla i astronomska ponuda iz kineske Super lige, a da je prihvatio istu navodno bi zarađivao nevjerovatnih 100 miliona eura godišnje. Ipak, Messi je odlučio da ostane u Barceloni.

Navodno je ovakve uslove Messiju nudio Hebei Fortune klub iz Quinhuangdoa, a moguće je da bi njegovu platu sufinansirala i sama Super liga, pošto bi njegov dolazak svakako imao ogroman uticaj na popularnost kineskog šampionata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi