Vjerovali ili ne: Napadač odabrao Wolverhampton umjesto Reala
Foto: EPA

Interesantna situacija

Vjerovali ili ne: Napadač odabrao Wolverhampton umjesto Reala

Midhat Šljivak

Član engleskog Championshipa i glavni kandidat za ulazak u društvo najboljih timova naredne sezone, ekipa Wolverhampton Wanderersa, uspjela je da ukrade igrača Real Madridu.

Prethodnih mjeseci 20-godišnji napadač drugog tima Valencije Rafa Mir povezivao se sa prelaskom u Real. Gotovo sve je bilo dogovoreno, ali se u posljednji čas desio preokret i mladi napadač će karijeru nastaviti u Engleskoj.

Odabrao je ekipu Wolverhamptona. Oni će mu omogućiti da igra seniorski fudbal na visokom nivou, dok su mu Kraljevi nudili igranje u rezervnom timu uz opciju da odigra poneki nebitan meč za prvi tim.

Mir to nije želio prihvatiti. Odlučio se pridružiti nekadašnjem treneru Nunu Espiritu Santu koji mu je u Valenciji pružao šansu u prvom timu i on će dodatno pojačati Wandererse koji krupnim koracima jurišaju na Premier ligu.

Wolvesi će Valenciji za usluge ovog fudbalera isplatiti dva miliona eura, a Mir će dobiti ugovor na četiri godine.

Ovaj napadač je u karijeri igrao za omladinske ekipe Barcelone i Murcije, a član Valencije je postao 2012. godine. Za prvi tim Šišmiša je odigrao dva meča.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi