Vjerovali ili ne: Odigrao 168 minuta, a najbolji strijelac Želje u proljetnom dijelu sezone

Ermin Zec opravdao svaki minut proveden na terenu

Vjerovali ili ne: Odigrao 168 minuta, a najbolji strijelac Želje u proljetnom dijelu sezone

FK Željezničar izborio je na zelenom terenu nastup na evropskoj sceni, no izabranici Amara Osima nisu bili na očekivanom nivou.

U proljetnom dijelu sezone Plavi su odigrali 13 utakmica, osvojili su 19 bodova što je na kraju bilo dovoljno za 4. mjesto koje vodi u Evropu, no napadački nisu brljirali, odnosno u pomenutih 13 susreta postigli su samo 12 golova.

Skroman je to učinak Plavih, no ipak jedan ofanzivni fudbaler je opravdao ukazane povjerenje od strane trenera Amara Osima.

Radi se o Erminu Zecu, nekadašnjem bosanskohercegovačkom reprezentativcu koji je zbog problema sa povredom aduktora ukupno odigrao 168 minuta, no bez obzira na slabu minutažu, uspio je pokazati da se radi o klasnom napadaču.

Koliko je dobro koristio minute najbolje pokazuje podatak da je on najbolji Željin strijelac u drugom dijelu sezone iako je odigrao svega 168 minuta.

Za to vrijeme nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je postigao tri pogotka što je za jedan više od mlađeg brata Asima, Mladena Veselinovića i Sulejmana Krpića.

Po jedan gol su postigli Damir Sadiković, Sinan Ramović, Matej Rodin, a treba dodati da su Plavi u 13 odigranih susreta primili 10 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svemu dodajmo i to da je Ermin početkom godine potpisao ugovor do kraja sezone, ali postoji velika mogućnost da i nakon ove sezone ostane vjeran plavoj boji. 

Inače, Plave s Grbavice do kraja sezone očekuje još jedan susret u Premijer ligi i to onaj u gostima protiv Tuzla Cityja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmerZE1990
Haha jest prob u selji biti najbolji strijelac, das 3 gola za pola god i ubjedljivo si prvi golgeter
9 0
Avayan
HAHAHAHAHAHAHAHAH
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije