Vjerovali ili ne: Rodgers nije znao za Gerrardovu godišnjicu

Vjerovali ili ne: Rodgers nije znao za Gerrardovu godišnjicu

Adnan Beganović

Fudbaleri Liverpoola savladali su Stoke City s minimalnih 1:0, a danas s Otoka dolazi zanimljiva priča vezana za ovaj susret.

Naime, legendarni kapiten Liverpoola, Steven Gerrard je na jučerašnji dan slavio 16. godišnjicu od debija za Redse.

Svi su očekivali Gerrada u sastavu, ali na iznenađenje Anfielda i otočke sportske javnosti, menadžer Brendan Rodgers je kapitena ostavio na klupi.

Istina, ušao je u igru u drugom dijelu, a nakon susreta Rodgers se izvinio kapitenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jednostavno, nisam znao da je prošlo tačno 16 godina od Stevenovog debija. To sam saznao tek kada sam ušao u svlačionicu prije susreta, ali bilo je kasno", istakao je Rodgers.

"Jako sam se loše osjećao radi toga, no odluku nisam mogao promijeniti. Steven je divan čovjek, koji uvijek misli na ekipu. Prije susreta uvijek biram ekipu za koju mislim da će nam donijeti pobjedu. Znam da svaki igrač želi igrati 90 minuta, no to nije moguće. Steven je u godinama kada jednostavno ne možemo računati na njega za svaki susret", dodao je menadžer Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.