Vjerujete li u praznično čudo i poraz Manchester Cityja?

Večeras novi meč 20. kola

Vjerujete li u praznično čudo i poraz Manchester Cityja?

Edmir Škorić

Možda ste se ponadali mirnom periodu, praznicima, odmoru od fudbala, ali Englezi i Italijani naprosto nam ne daju mira.

Svjedoci ste jučerašnjeg opšteg ludila na Otoku. Boxing Day je rezervisan za spektakularne mečeve i upravo nam je to ponuđeno od 'osnivača' ovog uzbudljivog sporta.

U Manchesteru pala četiri gola, United stizao 0:2 protiv Burnleyja, u Bournemouthu serija preokreta i 3:3 u ludoj završnici, pa prethodno je Tottenham s 5:2 pobijedio Souhtmapton uz čak tri gola Harryja Kanea, petardom je Liverpool ispratio Swansea za kraj tog dana.

I danas nismo bez pravog fudbala. Dva meča na programu, ali oba vrijedna pažnje svakog zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu.

U 20:45 će u okviru 20. kola Premier lige Newcastle ugostiti Manchester City. Tu ne treba pretjerano govoriti o kakvom se meču radi i ko je favorit. City ruši rekorde, traži 18. uzastopnu pobjedu, a Pep Guardiola želi da dokrajči Josea Mourinha i United.

Newcastle znatno slabiji nego što to njegova reputacija i igrački kadar goovore, ali Svrake uvijek mogu da zaprijete svima, pa i najskupljoj odbrani na svijetu. Aguero, Jesus, Sterling, Silva, De Bruyne, Sane... Ko može da ih zaustavi? Odavno niko nije uspio, vidjet ćemo šta može da napravi tim Rafa Beniteza.

A u MOZZART kladionici možete da uživate u širokoj ponudi za ovaj meč. Ukoliko vjerujete u svoju ludu sreću, u malo čudo i prazničnu senzaciju, onda vam se nudi nevjerovatni koeficijent od 9.5 na pobjedu Newcastlea u konačnom ishodu,dok je na City 1.28, što je zaista i razumljivo uzmemo li u obzir sve faktore. Pobjeda Cityja s 2 i više golova razlike je po koeficijentu 1.60, dok je popularnih 3+ (zbroj golova veći od dva) s koeficijentom 1.3, mada je primamljivije 1.73 na okladu četiri i više golova. Guaridolini momci u prosjeku daju baš oko 4 gola po meču. Tu je, naravno, milion opcija i možete da probate neku od njih na MOZZART kladionici.

U istom terminu se na San Siru igra veliki italijanski derbi između Milana i Intera. Gradski rivali odavno nisu ono što bi željeli da budu, mada se Inter ove sezone donekle i spasio, ali ovaj duel je stoga jako važan za rivale.

Milanu treba da se izvuče iz krize, da se spasi Gennaro Gattuso i da se možda kroz Kup traži Evropa, a Interu da prekine lošu seriju rezultata koja ga je zadesila.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Obzirom da u ovakvim mečevima nema favorita, onda ćemo reći da su šane podjednake. A šta kaže MOZZART? Koeficijent na Milan je 3.00, a na Inter 2.40. Ukoliko vjerujete u neriješen ishod, koeficijent je 3.3.

Postoji mogućnost da igrate na prolaze ekipa, a tu je MOZZART-ov koeficijent na Milan 2.24, na gradskog rivala 1.65, dok je oklada oba daju gol s koeficijentom 1.65. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije