Vlada FBiH pomaže Rukometnom savezu

Vlada FBiH pomaže Rukometnom savezu

O. Lekić

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić danas je razgovarao sa generalnim sekretarom Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Smajom Karačićem i direktorom reprezentacije Mirzom Muzurovićem o teškoj finansijskoj situaciji i nemogućnost finansiranja predstojećih sportskih obaveza naših rukometnih reprezentacija.

Nakon što je generalni sponzor otkazao saradnju, Savez je ostao bez finansijske podrške za ispunjavanje obaveza i aktivnosti, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Premijer Nikšić  je izrazio razumijevanje za težak materijalni položaj rukometnog sporta i obećao podršku i pomoć da bi se Savezu omogućio daljnji rad na afirmaciji bh. rukometa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.