Vlada Španije ima neprijatelja, a on se zove Pep Guardiola

Pep bi nezavisnu Kataloniji

Vlada Španije ima neprijatelja, a on se zove Pep Guardiola

Edmir Škorić

Pep Guardiola našao se na udaru Vlade Španije zbog svog ponašanja.

Guardiola je uoči regionalnih izbora u Kataloniji pozvao građane da glasaju za nezavisnost, što se jasno nimalo ne dopada Vladi Španije.

"Situacija s Guardiolom objašnjava mnoge stvari koje se dešavaju u Kataloniji. To je ogromna sila manipulacije. Guardiola je postao učesnik najvećih manipulacija koje sam vidio u životu. On želi da svi misle kao i on", rekao je čelnih Vrhovnog vijeća za sport u španskoj Vladi Miguel Cardenal.

Trener Bayerna se ranije otvoreno založio za političku i sportsku nezavisnost Katalonije, kada je rekao da bi u igračkim danima rado branio boje Katalonije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska Vlada se toj ideji suprostavlja, a regionalni izbori u Kataloniji su 27. septembra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije