Vladan Danilović: Nikada nisam bio bliže odlasku iz Borca, san mi je obući dres "A" selekcije BiH!

Mladi reprezentativac i nogometaš Borca u razgovoru za SportSport.ba

Vladan Danilović: Nikada nisam bio bliže odlasku iz Borca, san mi je obući dres "A" selekcije BiH! · Intervju

Esmer Oštraković

Nogometaši Borca glavni dio priprema za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine obavljaju na Zlatiboru, gdje vrijedno rade kako bi izborili svoje mjesto u timu.

Standardni prvotimac Borca, ali i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vladan Danilović, govorio je za SportSport.ba.

Na početku razgovora mladi nogometaš Borca govorio je o samim pripremama, te treninzima koji su odrađeni u proteklih nekoliko dana.

"Mislim da su ovo četvrte pripreme za mene ovdje na Zlatiboru. Ovo su sigurno posebne pripreme, zbog ove cijele situacije koja se desila. Nismo imali utakmicu oko četiri mjeseca i jedva čekamo da krenemo igrati. Uslovi ovdje na Zlatiboru, za rad, oporavak i smještaj su na visokom nivou. Zadovoljni smo i mislim da imamo sve potrebne uslove za rad".

Nakon četiri mjeseca nogometaši Borca danas će odigrati prvu prijateljsku utakmicu, a protivnik je Spartak iz Subotice.

"Sigurno da smo se zaželili fudbala, utakmica, treninga. Pitanje je koliko će svaki igrač moći dati od sebe, ali imamo veliku želju. Šef nam je rekao da će igrati dvije ekipe po 45 minuta, tako da će svi moći dati maksimum. Vjerujem da će iz utakmice u utakmicu biti dosta lakše".

Posljednja dva prijelazna roka dosta se govorilo o odlasku Vladana Danilovića iz Borca, ali je još uvijek tu.

"Bilo je turbulentno zaista. Iskreno da kažem, sada je dosta drugačije. Tada sam bio dosta mlađi, a sada mi je glava dosta smirenija. Kada je riječ o trenutnoj situaciji, ponuda ima i mislim da sam ove godine i najbliže odlasku iz Borca. Ali glava mi je na zemlji, ne razmišljam o tome. Imaju ljudi koji brinu o tome, a ja sam koncentrisan na nogomet".

Nakon osam godina ekipa Borca nastupit će u evropskim takmičenjima, te će pokušati preći svoju prvu prepreku.

"Konačno smo vratili Evropu u Banja Luku. To je veliki značaj i za grad i za klub, ali i za Bosnu i Hercegovinu. Mislim da Borac zaslužuje da igra u Evropi. Očekujemo neke lakše protivnike, da bi ostvarili uspjeh i kvalifikovali se u naredno kolo. Naravno, ako dobijemo jačeg protivnika mi ćemo dati sve od sebe. Publika nam mnogo znači, ali pitanje je šta će biti sa tim. Volio bi da igramo kod kuće, da igramo kakvu takvu prednost, barem ne bi putovali".

Danilović iza sebe ima jako dobru sezonu, a kada je Borac u pitanju prvi dio sezone bio je sjajan, dok je drugi dio bio skoro pa za zaborav.

"Lično sam zadovoljan sa svojim partijama i u reprezentaciji i u Borcu. Zadovoljan sam, ali naravno uvijek može bolje. Što se tiče tima, imali smo fantastičnu prvu polusezonu. Loše smo počeli, ali smo onda uhvatili taj neki ritam i uvezali čak deset ili jedanaest utakmica bez poraza. Ali, drugi dio sezone je bio za zaborav, sreća pa je kratko trajao. Ipak, kada se sve sabere sezona je bila uspješna, ali se nadam da će ova biti još uspješnija za Borac".

Borac uvijek ima velike ambicije, a to je za narednu sezonu potvrdio i nogometaš ovog kluba, Vladan Danilović.

"Predsjednik i uprava su pred nas stavili najveće ciljeve. Mi se odmah postavljamo prema njima. Idemo na titulu ove sezone i to ne krijemo. Sezona će pokazati koliko Borac može".

Borac nije mnogo mijenjao i to bi mogao biti veliki plus za njih u narednoj sezoni.

"Nismo mnogo mijenjali roster. Bilo je par dolazaka i par nekih igrača koji su nadomjestili te pozicije. Ostali smo na okupu i to može biti samo plus za nas. Poznajemo se, atmosfera je sjajna ima tu i drugih razloga. Trener je također produžio ugovor. Smatram da možemo biti konkurenti za sami vrh tabele".

Samo u ekipi Borca Danilović je imao priliku da radi sa nekoliko sjajnih stručnjaka kao što su Vojvodić, Krunić, Trivunović, a sada i Jagodić.

"Promijenio sam dosta trenera, ali izdvojili ste neke od najboljih. Kod svih sam imao dobru minutažu, ali najviše sam žalio za odlaskom Trivunovića. Također Vojvodić pokazuje da je sjajan trener. Poštovanje prema njemu, ali i Branislavu Kruniću. Trenutno je trener Vlado Jagodić i pokušavamo da se prilagodimo njegovim sistemima i zamislima. Mislim da ću se i kod njeg izboriti za minutažu, bez obzira na pojačanja. Konkurencija igrače samo čini boljim. Dat ću sve od sebe da kroz pripremne utakmice izborim svoje mjesto u prvom timu".

Minutaža i u mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine je sjajna za Danilovića. Praktično je standardan na svakoj utakmici. Danilović vjeruje da i kao igrač Borca može dobiti poziv u "A" selekciju.

"Iskreno vjerujem u to. Kakav bi igrač bio da ne vjerujem u sebe. Bilo je teško izboriti se za svoje mjesto u mladoj reprezentaciji, ali uspio sam. Dosta mi je pomogao bivši selektor, Vinko Marinović i stvarno sam zadovoljan minutažom koju imam. Zadnje dvije, tri utakmice sam igrao po devedeset minuta. Sada imamo novog selektora i naravno da želim da se nametnem. Mislim da zaslužujem da igram, ali naravno sve zavisi od selektora i od toga kako on želi da igra. Utakmicama u Evropi, kao i utakmicama u mladoj reprezentaciji pokušat ću doći do "A" selekcije, jer to mi je san".

Ništa neobično nije prelazak nogometaša iz jednog velikog kluba u drugi, a Danilović trenutno ne misli igrati bilo gdje u BiH osim u Borcu.

"Trenutno samo Borac, a razlog je taj jer ako budem išao idem u inostranstvo. Nekada u budućnosti kada se budem vraćao u Premijer ligu, sigurno da bi mi bilo drago da se za mene raspituju veliki klubovi iz naše zemlje. Ali, trenutno samo Borac. Ne vidim sebe u Premijer ligi još dugo, jer želim da napredujem i želim da idem u inostranstvo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je poslao poruku navijačima Borca, u kojoj se dalo primjetiti da mu itekako fale utakmice pred domaćom publikom.

"Jedva čekam da sve ovo prođe i da se što prije vidimo u Banja Luci na utakmicama, te da sve ovo zajedno prebrodimo".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
ako ces ga srcem nositi bez obzira na sve, što se mene tiče mos ga odmah obući
10 2
amarosim
Veciti talent.. guraju ga i rukama i nogama, i svaki prelazni rok ide i ne ode nigjde..
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi