Kovačević potvrdio da ga želi Benfica, Sarajevo bi moglo napuniti kasu do vrha

Transfer je sve izvjesniji

Kovačević potvrdio da ga želi Benfica, Sarajevo bi moglo napuniti kasu do vrha

E. Škorić

Bivši golman Sarajeva Vladan Kovačević sve se snažnije povezuje s Benficom iz Lisabona, a to bi mogao da bude transfer života za bivšeg reprezentativca BiH.

Kovačević je od dolaska u Rakow fantastičan, a prošle sezone osvojio je titulu najboljeg golmana poljske lige, zbog čega sada dolaze ponude sa svih strana, a navodno je najbliže odlasku u Benficu.

Portugalski velikan prema pisanju poljskih medija spreman je da plati sedam miliona eura za golmana koji ima ugovor sa Poljacima do 2026. godine.

On je za portal Interia.pl govorio o interesu drugih timova.

"Ne mogu previše reći... Ali ponuda ima. Vidjet ćemo šta će se dogoditi... Bilo bi čudno da o tome uopšte ne razmišljam, ali trenutno sam fokusiran samo na Rakow", kazao je Kovačević.

Upitan je da li je možda plan da se Rakow plasira u grupnu fazu, pa da onda ovog ljeta Kovačević ode?

Oglasi

"Ko zna, imam nekoliko prijedloga, Benfica nije jedina, ali odluka je na Rakowu s kojim imam ugovor do juna 2026. godine. Bilo mi je važno i drago mi je da sam uspio, ali zna se da bi transfer bio velika stvar, iako ja zaista sada ne mislim o tome i moj fokus je na Rakow", priznaje.

Prema određenim špekulacijama koje mogu da se pronađu, Sarajevu pripada 15 posto procenata od transfera Kovačevića. To je potvrđeno za SportSport.ba iz FIrt Eleven ISM agencije, kada smo se raspitivali o transferu golmana iz Sarajeva u Rakow.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"RKS Rakow nije platio 500.000 eura za Kovačevića, nego 300.000. Također, nije tačno da FK Sarajevo ima 20 procenata od narednog transfera. Ta cifra je 15 procenata", potvrđeno je za SportSport.ba iz ove agencije.

U slučaju da Rakow proda Kovačevića za spomenutih sedam miliona eura, Bordo timu bi pripalo preko milion eura, što je nestvarna cifra za bh. uslove.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ViniJr
U Sarajeva je svakako mala kasica prasica, navikli siću skupljati od navikanih talenata hahahaha
5 17
pjanke.sa
Nemojte ljudi skace pritisak konama :-) prestanite vise ovakve vijesti donositi, udarice nam kap nase mitomanijakeeeeeee
13 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije