Još dva odlaska iz Sarajeva?
FOTO - EPA

Milićević i Mustedanagić napuštaju osvajača Kupa?

Još dva odlaska iz Sarajeva? · Saznajemo

A. Beganović

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, Sarajevo, danas je i službeno predstavio prvo pojačanje.

Naime, redove Sarajeva pojačao je srbijanski defanzivac Darko Lazić, koji je od početka 2019. do sredine 2020. godine nosio bordo dres.

U Sarajevu ubrzano rade na slaganju igračke križaljke, a kako SportSport.ba, nezvanično saznaje, u narednim danima moglo bi biti i odlazaka iz bordo tima.

Naime, nezvanične infromacije do kojih je došao SportSport.ba govore da postoji realna mogućnost da se Sarajevo u narednim danima rastane sa Hrvojem Miličevićem i Zinedinom Mustedanagićem.

Navodno su pomenuti fudbaleri postigli dogovor o sporazumnom raskidu saradnje (oprostili dugove za slobodne papire), a tragom ovih informacija SportSport.ba je kontaktirao Miličevića, koji iste nije potvrdio ali ni demantovao.

Tako da će u narednim danima po ovom pitanju mnogo toga biti jasnije, a da li će se naše nezvanične informacije kao i slučaju Lazićevog povratka pokazati tačnim uskoro će se saznati.

Oglasi

Podsjetimo Miličević je u Sarajevo stigao početkom prošle godine. Odigrao je za bordo klub ukupno 38 utakmica i pritom je postigao jedan pogodak kojem je dodao i jednu asistenciju.

Sa druge strane i Mustedanagić je Sarajevo pojačao u januaru prošle godine. Odigrao je za bordo tim 18 utakmica uz učinak od po dva gola i asistencije.

Inače, Sarajevo će u novu sezonu ući sa Goranom Sablićem na klupi koji će zvanični debi na klubi Bordo tima imati 8. jula u meču prvog kola Konferencijske lige protiv Milsamija Orheija iz Moldavije, u slučaju prolaska naredni protivnik je švedski Elfsborg. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju Premijer liga BiH premijerligaš s Koševa će u prvom kolu biti domaćin Tuzla Cityju, taj susret će se prema svemu sudeći igrati 18. jula. 

Do sada su svlačionicu bordo tima napustili napadač Haris Handžić, defanzivac Dušan Hodžić, veznjak Slobodan Milanović i golman Elvis Džafić. Navodno je blizu odlaska i Vladan Kovačević i to u Poljsku. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Iunutraje
Neka onda dovedu Badjija ako naravno Badji bude htio da igra za fudbalski kurvinski klub Sarajevo
4 17
Ajax11
Odlaze svi a dovode se igraci koji su skoro po godinu dana bez kluba…aferim upravo
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi