Strpljivo radio, šutio i dočekao poziv: Idemo na pobjedu u obje utakmice!
Foto: D. Kurbegović

Kovačević pred prijateljske mečeve

Strpljivo radio, šutio i dočekao poziv: Idemo na pobjedu u obje utakmice!

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija BiH okupila se jučer u Zenici gdje se priprema za prijateljske duele s Gruzijom i Luksemburgom.

Drugog dana priprema pred kamere je stao i novajlija na spisku A reprezentacije, golman poljskog Rakowa Vladan Kovačević.

"Jučer je protekao prvi trening. Bio je malo lakši jer smo imali teške utakmice za vikend. Drago mi je što sam ponovo tu, veoma sam sretan. Na meni je da se dokazujem i iskoristim ovo vrijeme da se što bolje predstavim i u budućnosti da pomognem ovoj reprezentaciji koliko god budem mogao", rekao je Kovačević i najavio utakmice:

"Prijateljske su utakmice, iako mi idemo na pobjedu obje utakmice. Mislim da ćemo se dobro spremiti i da ćemo odigrati najkvalitetnije što možemo."

Poziv za njega i ranije je bio očekivan, ali bivši golman Sarajeva bio je strpljiv i sada u ova dva meča čeka svoj debi.

"Radio sam pošteno, trenirao, igrao, u dobroj sam formi, dočekao sam poziv i tu sam sada i sretan sam zbog toga i nadam se da će u budućnosti biti još bolje i da ću pomoći reprezentaciji koliko god budem mogao", rekao je.

Podsjetimo, utakmica s Gruzijom na rasporedu je 25. marta, a četiri dana kasnije s Luksemburgom. Obje se igraju u terminu od 20:45 na Bilinom polju.

Promo

Top Komentari

Manager
Pirić je najveći patriota među našim i gračima, on dečko dakle ne želi da brani za klubove čuva se za reprezentacije samo.
5 0
Manager
ta će ba on pored Pirića
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti