Jesu li Šehić i društvo napravili pravilnik?

Sjećamo se obećanja

Jesu li Šehić i društvo napravili pravilnik?

Eldar Ganibegović

Nakon nekoliko mjeseci ponovo se okupila fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

U Zenici Zmajevi čekaju prijateljske mečeve protiv Gruzije (25. mart) i Luksemburga (29. mart), a upravo su u Zenici, ne računajući meč protiv SAD-a u decembru koji nije bio u FIFA-inom terminu, odigrali i posljednja dva meča.

Prisjetimo se, u novembru prošle godine gostovali su nam Finska i Ukrajina i posljednja dva kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Trebala su nam četiri boda iz te dvije utakmice da izborimo baraž, a nismo osvojili nijedan.

Finska je s igračem manje slavila s 1:3 na Bilinom polju, a tri dana kasnije puni plijen uzela je i reprezentacija Ukrajine, bilo je 0:2.

Nezadovoljstvo navijača bilo je očekivano i vidno, a nakon utakmice s Ukrajinom tada u izostanku Edina Džeke kapiten Ibrahim Šehić stao je pred BHFanaticose i dao obećanje svim navijačima.

"Napravit ćemo pravilnik i ko god bude uradio ijedan korak pogrešno mi ćemo ga dovesti pred vas pa ćemo ga zajedno kazniti. Nema više izlazaka, nema više ni kafa, mame svoje nećemo gledati dok god ne vratimo reprezentaciju na pravi put i to vam mi obećavamo. Ove mlade momke morate podržati", poručio je Šehić u razgovoru sa navijačima, koji su pozdravili taj stav.

Evo, i kapiten Edin Džeko je sada tu i pravo je vrijeme da se taj pravilnik, prema obećanju navijačima, i napiše.

S njim ili bez njega, definitivno je došlo vrijeme da se reprezentacija trzne i počne praviti bolje rezultate, a mečevi s Gruzijom i Luksemburgom idealna su prilika da se s dvije pobjede sjajno otvori 2022. godina u kojoj nas još očekuje nastup u Ligi nacija gdje se u grupi nalazimo s Finskom, Rumunijom i Crnom Gorom.

Top Komentari

SonPen1946
komedija hahah
5 0
moeferry
Pitajte na pres konferenciji..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi