Vladavić: Hajduk će proći Žilinu

Uoči utakmica Evropske lige

Vladavić: Hajduk će proći Žilinu

E. Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Admir Vladavić koji je ovog ljeta u Red Bull Salzburg stigao iz slovačke Žiline tvrdi da splitski Hajduk može proći Slovake u okviru trećeg pretkola Evropske lige.

Naš krilni reprezentativac od nedavno je član aktuelnog prvaka Austrije RB Salzburga, a prethodne dvije sezone nastupao je za slovačku Žilinu.

Vladavić je siguran u prolazak splitskog Hajduka kojem će se u trećem pretkolu Evropske lige suprostaviti upravo "njegova" Žilina. Naime, nekadašnji igrač FK Željezničara gledao je susret svog bivšeg tima i Senice, u kojem je Žilina slavila rezultatom 3:0. No, "žuti" nisu dobri kao ranijih sezona, tvrdi 27-godišnjak.

"Hajduk je bolja momčad i sigurno će proći u naredni krug. U Žilini nema igrača koji sam može napraviti razliku. Jež nije igrač koji može da riješi meč, ali ima dobar šut, također dobro izvodi prekide. Ipak, mislim da on ne može ugroziti Splićane", izjavio je naš reprezentativac za Slobodnu Dalmaciju.

Vladavić je karijeru počeo u mostarskom Veležu, potom je dvije sezone odigrao u dresu "plavih" iz Sarajeva, gdje je postigao i 8 golova u 34 ligaške utakmice. Odlične partije pružio je u dresu Žiline, što je i natjeralo čelnike austrijskog prvaka da ga dovedu u svoje redove. SD navodi kako je igrač bio blizu "bilih" u vrijeme kada je ekipu sa Poljuda predvodio tadašnji selektor bh. repreznetacije Blaž Slišković

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.