Vlade Divac otvara kamp „Three points“
Vlade Divac

Osmi put zaredom na Jahorini

Vlade Divac otvara kamp „Three points“

KK Zvijezda iz Banjaluke i ove godine će organizovati košarkaški kamp „Three points“ koji će se na terenima hotela „Bistrica“ održati osmu sezonu zaredom.

U ovodu treba kazati da je u dosadašnjih sedam godina kroz kamp prodefilovalo oko 4.000 mališana iz cijele BiH, regiona, ali i Evrope jer se često znalo dogoditi da gosti budu dječaci i djevojčice iz Švedske, Njemačke, Austrije.

U radu kampa do sada je učestvovalo 350 trenera iz regiona, a promotor je Predrag Saša Danilović, proslavljeni igrač Partizana i reprezentacije bivše SR Jugoslavije.

„Želja nam je da i ove godine mališanima kroz igru i zabavu pokažemo osnove košarke. Naravno da ćemo najbolje nagraditi i omogućiti im pravilno usavršavanje, ukoliko to bude njihova želja“, istakao je Bogdan Stanojević, jedan od organizatora.

Uz Stanojevića, prvom ovogodišnjem predstavljanju kampa prisustovao je i Željko Krunić, te Goran Ikonić, kapiten KK Bosna ASA BHT.

“Čast mi je što sam pozvan u kamp za koji tvrdim da je najorganizovaniji u BiH. Raduje me što postoji ovakva ljetna škola košarke jer je za mališane to najvažnije“, dodao je Ikonić.--

Kamp „Three points“ na Jahorin od ranije je priznat od strane KS BiH, te Olimpijskog komiteta BiH i jedini je koji posjeduje licencu.

Ove godine kamp će otvoriti Vlade Divac, proslavljeni košarkaš, a trenutno predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.