Je li zov inostranstva unazadio veliku bh. nadu? Završio je u timu čije prvenstvo nije ni počelo

Nestao sa scene

Je li zov inostranstva unazadio veliku bh. nadu? Završio je u timu čije prvenstvo nije ni počelo

A. Čaušević

Premijer lige BiH definitivno nema infrastrukturu kao mnoge evropkse lige, također ne garantuje odličnu zaradu te zaostaje u mnogo čemu za ostalim šampionatima zbog čega se mladi igrači često odlučuju za inostrane transfere. 

Jedan od zvučnijih transfera Premijer lige BiH posljednjih godina realizovan je u januaru ove godine. Vladimir Bradonjić je potpisao za PAOK.

Bradonjić je slovio za najbolje mlado krilo u BiH poslije odličnih partija u dresu Radnika. Dugo su Bijeljinci odolijevili ponudama, a na kraju su svog kapitalca pustili u Grčku.

PAOK je jedan od najorganizovanijih grčkih klubova, tim koji redovno igra evropska takmičenja te bi teško koji igrač iz Premijer lige odbio poziv iz Soluna.

Bradonjićeva avantura u PAOK-u i ne ide kako se očekivalo i planiralo. Ovaj 21-godišnjak je prebačen u B tim te još uvijek nije odigrao takmičarski meč iako je sezona u ostatku Evrope u punom jeku.

Naime, ove sezone PAOK B se takmiči u 2. ligi grčke koja interesantno još uvijek nije startala, iako se bliži kraj oktobra.

Dobre vijesti su stigle nedavno kada je konačno dogovoren početak prvenstva, a PAOK B će u prvom kolu koje se igra 30. oktobra gostovati AE Larisi.

Nekoliko mjeseci bez fudbala za bilo kojeg 21-godišnjaka u godinama kada je neophodno skupljanje iskustva za dodatni napredak i iskustvo definitivno nije dobra stvar. Izuzetak sigurno nije ni Bradonjić.

Potražite više informacija na temu Super League:

Interesantno da je ovaj fudbaler svojevremeno igrao za omladinske selekcije Srbije, ali je sredinom prošle godine promijenio stav te je upisao nekoliko nastupa za U21 selekciju BiH.

Osim Bradonjića u 2. grčkoj ligi će se ove sezone kao članovi AEK-a B takmičiti još dvojica bh. fudbalera, Anel Šabanadžović i Vedad Radonja. 

Top Komentari

Ars412
Mislim da je najbolji prvi korak poslije nase lige za mlade igrače, Srbija ili Hrvatska.. Slovenija je tu negdje kao i nasa liga.. Grcka liga realno nije puno bolja od Srpske i Hrvatske, a malo je lakse i zbog jezika i mentaliteta.. barem godinu dvije u ovim ligama pa dalje..
11 0
Realist
A mogo si u Zrinjski fino doc. Sad bi kod Profe bio najbolje krilo lige, ali ode ti u Grcku.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi