Nedjeljna sramota presudila Vladimiru Petkoviću

Dobio otkaz

Nedjeljna sramota presudila Vladimiru Petkoviću

E. Škorić

Vladimir Petković više nije trener francuskog Bordeauxa.

Petković je u Bordeaux stigao nakon što je sa dosta uspjeha vodio reprezentaciju Švicarske, no u Francuskoj se nije najbolje snašao.

Sarajlija nije uspio spasiti posrtanje Bordeauxa, a kap koja je prelila čašu bio je nedjeljni težak poraz na gostovanju kod Reimsa (5:0), u meču u kojem je neslavan debi imao i bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić.

On je vodio Bordeaux na 25 mečeva, a upisao je samo pet pobjeda. Najveći problem bila je defanziva jer je njegov tim primio čak 58 golova na 23 prvenstvena meča.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bordeauxu predstoji teška borba za opstanak u Ligi 1, a špekuliše se da će Petkovića naslijediti bivši trener Lyona Rudi Garcia.

Top Komentari

makelele
Kao stvoren za BiH repku, ali problem su kriminalni savez i velika plata. Petković ispod 500 hiljada eura godisnje ne ide nigdje
6 0
Klackalica
E moj Ahmedhodzicu..jes ti agent izabro klub svaka mu cast
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi