Jagodić: Ovo se teško zaboravlja; Ćorić: Niko sretniji od nas

Press konferencija nakon utakmice na Mokrom Docu

Jagodić: Ovo se teško zaboravlja; Ćorić: Niko sretniji od nas

Haris Zilić

U 31. kolu WWin lige Posušje je u vrlo dobroj fudbalskoj predstavi na svom terenu bilo bolje od ekipa Sloge Meridian iz Doboja rezultatom 2:1.

Posušaci su do pobjede i drugog gola došli s igračem manje, a nakon utakmice održana je zvanična press konferencija.

Komentar susreta dali su treneri oba tima, Vlado Jagodić i Denis Ćorić.

"Teško je kad na ovakav način izgubite, iako je to ekipa Posušja, a jedni i drugi smo bili hit, znao sam da će biti teška utakmica. Nažalost ponovila nam se Kup utakmica, sad smo primiili gol u finišu sa igračem više i to me muči", rekao je Jagodić i nastavio:

"Bili smo bez četiri, pet bitnih igrača, ove igrače što sam uveo u drugom poluvremenu nisu uradili što sam želio. Mi ne blokiramo šut i izgubimo utakmicu."

Jagodić je pohvalio domaćinstvo u Posušju.

"Ovdje je sve bilo na nivou, uslovi odlični od domaćina, službenih lica. Nismo napravili pozitivan rezultat, ali imamo narednu utakmicu da napravimo pozitivu. Ovo se teško može zaboraviti, upozoravao sam igrače da se ne smije dogoditi finiš utakmice. Posušju čestitam na trijumfu i želim im sve najbolje."

Nakon toga riječ je imao strateg Posušja, Denis Ćorić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čestitke ekipama, zanimljiva utakmica, dobra za gledatelje za trenere malo traumatična. Bili smo dobri u posjedu. Prvo poluvrijeme smo imali situacije gdje smo mogli biti miriniji, međutim Sloga je bila organizovana, nije dozvolila da se razmašemo", rekao je Ćorić i dodao:

"Drugo poluvrijeme odlično, penal, imamo vodstvo, onda se desi dekocentracija mog igrača, dešava se. Mi smo nakon crvenog kartona htjeli rizik da idemo po pobjedu. Na kraju zabijemo drugi gol i niko sretniji od nas. Slogi čestitam na sjajnoj sezoni, veliki su dobitak bh. fudbala."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi