Vlado Jagodić komentariše 1. kolo Premijer lige

Sezonu otvorio pobjedom protiv Želje

Vlado Jagodić komentariše 1. kolo Premijer lige

Adnan Beganović

Jučerašnjim susretom Sarajeva i Drine kompletirano je 1. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Aktuelni prvak naše države, FK Sarajevo, bio je najubjedljiviji na otvaranju sezone (6:1), dok je najprijatnije iznenađenje FK Borac koji je u Banjoj Luci s minimalnih 1:0 savladao FK Željezničar.

Susrete 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za SportSport.ba i naše čitaoce prokometarisao je šef stručnog štaba FK Borac, Vlado Jagodić.

Radnik - Vitez 1:0

Očekivao sam tvrd susret, pa mogu reći i malo golova. S Vitezom smo igrali generalku pred početak sezone i radi se o iskusnoj ekipi, koja će biti tvrd orah za sve ekipe u ovoj sezoni. Međutim, Radnik je ipak pokazao više i na kraju je zasluženo slavio.

Rudar - Mladost 3:0

Iznenađenje, ali ne pobjeda Rudara, nego lagana i ubjedljiva pobjeda ekipe iz Prijedora. Očekivao sam dosta neizvjesniji susret, ali Rudar je na vrijeme postigao golove i lako je stigao do pobjede. Raduje me dobra igra Arežine, kojeg jako cijenim. Učestvovao je u svim golovima svoje ekipe i očekujem da odigra najbolju sezonu. Mladost, bez obzira na iskusnu ekipu, podlegla je pritisku. Ekipa iz Doboj Kaknja dobila je i crveni karton u najgore vrijeme, tako da nije imala izgleda za povratak u meč.

Slavija - Velež 1:1

Obje ekipe su uoči početka sezona po mom mišljenju imale mnogo problema. Slavija finansijski, a Velež igračkih, odnosno ostao je bez par sjajnih fudbalera, a vidim da je bilo promjena i u rikovodećem kadru. Iskreno, očekivao sam da Velež pobijedi i to se moglo desiti da je Ćemalović iskoristio dobru priliku pri vodstvu Rođenih. Slavija je na kraju uspjela doći do boda, koji joj možer biti od ogromne važnosti. Mnogo novih igrača je stiglo u Slaviju i trebat će vremena da se uigra.

Travnik - Široki Brijeg 1:2

Poznavajući situaciju u oba kluba mogu reći da pobjeda Širokog nije nikakvo iznenađenje. Široki je favorit protiv Travnika bez obzira gdje se igra. Wagner je na ovom susretu postigao i 100. pogodak u Premijer ligi i ovim putem mu čestitam. Nije mala stvar postići 100 pogodaka. 

Sarajevo - Drina 6:1

Sarajevo je sezonu otvorilo na pravi način, baš onako kako i dolikuje šampionu. Istina, imo je bordo tim i sreće pošto je Drina sa ozbiljnim radom počela prije petnaestak dana. No, bez obzira na to, Sarajevo je odigralo dosta dobro. Nije mala stvar postići šest pogodaka i još imati isto toliko izglednih prilika.

Zrinjski - Olimpic 2:0

Nisam još stigao pogledati susret, ali gledao sam sažetke, a imam i neke informacije o tome šta se dešavalo na terenu. Prvo poluvrijeme je bilo neizvjesno s par prilika na obje strane, da bi u drugom Zrinjski preko Mešanovića riješio pitanje pobjednika. Jedan od derbija kola, a po onom što sam mogao vidjeti, čini mi se da Olimpic još uvijek nije uigran, te da će iz susreta u suret biti sve bolji.

Čelik - Sloboda 1:0

Po meni očekivano tvrda utakmica. Obje ekipe imaju kvalitet i tradiciju i sigurno će igrati zapaženu ulogu u prvenstvu. Čelik igra dosta dobro u posljednje vrijeme i to me doista raduje. Očekujem i od Slobode više u nastavku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac - Željezničar 1:0

Prezadovoljan sam, prije svega zbog toga što moji mladi momci nisu podlegli pritisku i što su svaki dogovor iz svlačionice ispoštovali. Problema jesmo imali, ali dobro smo radili na pripremama. Nepoznanica smo ljubiteljima fudbala u Banjoj Luci, pa tako i Željezničaru. To nam je dosta pomoglo, a radim na tome da prije svega budemo jak kolektiv, a kolektiv će izbaciti pojedinca. Ne smijemo biti euforični, mlada smo i neiskusna ekipa koja će biti sklona oscilacijama. Sretan sam i ponosan nakon pobjede nad Željezničarom, koji u drugom dijelu prošle sezone nije izgubio niti jedan susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.