Vlado Jagodić preuzeo srbijanskog superligaša

Novi trener Javora iz Ivanjice

Vlado Jagodić preuzeo srbijanskog superligaša

M. Šljivak

Doskorašnji trener tuzlanske Slobode Vlado Jagodić našao je novi angažman.

Jagodić je danas imenovan za novog trenera Javora iz Ivanjice, tima koji se takmiči u društvu najboljih ekipa Srbije.

Bh. stručnjak je na klupi Javora zamijenio Srđana Vasiljevića, koji je dobio otkaz nakon serije loših rezultata tima iz Ivanjice.

"Cilj nam je opstanak u ligi i mislim da ćemo na tome početi da radimo već od narednog kola. Vlada nije radio kao trener u Srbiji, ali je dobro poznat našoj  javnosti. Mislim da smo doveli jednog velikog stručnjaka", rekao je sportski direktor Javora Nikola Lišanin.

Jagodić je na predstavljanju u novom timu rekao:

"Sigurno je da u ovoj situaciji moramo praviti brz zaokret. Mislim da imam dovoljno iskustva i kvalitet da postavim stvari onako kako svi žele. Mogu obećati profesionalan i ozbiljan rad jer mi je lična želja da na ovim prostorima napravim ono što sam uspio u BiH. Nisam čovjek koji traži izgovore, moramo zasukati rukave i vratiti Javor tamo gdje mu je mjesto", rekao je Jagodić.

Javor je trenutno u jako lošoj poziciji u Superligi. Nalaze se na pretposljednjem 15. mjestu sa samo četiri osvojena boda iz 10 odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi