Jagodić želi nastaviti po starom: Rastrećeni smo i može biti još bolji

Slogu očekuje gostovanje kod Igmana

Jagodić želi nastaviti po starom: Rastrećeni smo i može biti još bolji

S. Mlaćo

Novi ispit je u petak pred nogometašima Sloge iz Doboja.

Sloga igra sjajno u prvenstvu, ali i u Kupu, a sutra će za rivali u okviru 24. kola Wwin lige imati Igman iz Konjica.

Meč se igra u Konjicu, domaći su itekako bodovi potrebni u borbi za opstanak, dok Sloga vodi bitku za Evropu. Vlado Jagodić radi sjajan posao.

"Reprezentativna pauza nam je dobro došla. Izmoreni smo bili, putovali smo u Hercegovinu tri puta. U prvoj sedmici pauze smo se dobro odmoerili, igrači i svi ostali, a u drugoj se ciljano spremamo za ono što nam slijedi, a to je gostovanje Igmana iz Konjica. Moram reći da sam izuzetno zadovoljan kako su igrači radili u reprezentativnoj pauzi, planski, te se veselim da ih sve imam na raspolaganju. To je možda prvi put, a tu su i juniori koji su ostvarili pobjedu u juniorskom derbiju.

Svi su zdravi, te mislim da će i ovi treninzi do petka proći kako je bilo i u proteklim danima. Popravili smo igru u gostima, a moram se osvrnuti na naša zadnja dva gostovanja.

Rekao sam po povratku iz Antalije da želim da ekipa bude malo drugačija nego što je bila u prvom dijelu sezone. Pobjeda u Gabeli i Čitluku je pokazala da smo mi na dobrom putu, te smo bolji u gostima. Nastavili smo i niz nepobjedivosti na domaćem terenu i prvi put se vama obraćam sa pozicije da smo sigurno ostvarili cilj, a to je opstanak.

Oglasi

Putujemo rasterećeni u Konjic, ali imamo svoje ciljeve i ambicije, te rasterećeni želimo napraviti dodatne pomake. Naravno, pita se i Igman koji nas je u Konjicu savladao dva puta. Mislim da se dobro poznajemo, igrali smo protiv njih nedavno u Kupu, jedva smo dobili 1:0. Mi ovako rastrećeni možemo biti bolji nego što smo bili.

Želim da izađemo na teren, odigramo najbolje što možemo, a nemamo puno vremena za analize. Sada imamo slobodnu samo srijedu za 1. maj, to sam ponovo rekao igračima i svi su u kombinaciji za utakmice koje slijede, a to je devet utakmica u mjesec dana. Teško je očekivati da to može iznijeti 15 igrača, pa imamo i četiri juniora. Zato imamo ovaj broj igrača, dva polufinala su pred nama i znamo ko su nam protivnici", rekao je Jagodić.

Fokus je ipak na Igmanu za kojeg ima riječi hvale.

"Fokus je na njima, iskusni su, neću nikoga nabrajati, jer svi vrijede. Najavljuje se povratak Denkovića, on je njima veoma bitan i predpostavljam da će izaći kako je očekivati, a to je da će ići na tri boda. Mi to dobro znamo i spremamo se cijelu sedmicu za tu utakmicu. Popunili smo igrački kadar sa dva posljednja igrača i imamo adekvatne zamjene. Neće biti iznenađenje ako neko ko se očekuje u sastavu i ne ode u Konjic. Igrači sada trebaju biti visoko profesionalni, da daju sebe u datom momentu, te da rasporedimo snage za sve ove utakmice.

Očekujem korektnu igru, te da ćemo mi i poslije ove utakmice biti u vrhu, kako god da se ona završi. Već slijedi srijeda, pa subota, pa naredna srijeda i neće biti vremena za analizu. Sve ono što je dobro trebamo njegovati da bude još bolje, a ono slabije popravljati kroz treninge", dodao je Jagodić na press konferenciji.

Oglasi

Dejan Vidić danas potpisao novi ugovor

Sjajni naapadač Sloge produžio je vjernost klubu. Vidić igra sezonu iz snova i udarna je igla tima iz Doboja, a imao je i interesovanja nekoliko klubova iz naše zemlje, te samog regiona.

Vidić koji ima 30 godina imao je važeći ugovor sa Slogom do kraja sezone, a sada je on produžen do januara 2026. godine.

Od svog dolaska u Doboj Vidić je pokazao sjajnu igru i postigao je 18 golova u 24 nastupa u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dejan Vidić
Dejan Vidić FK Sloga Doboj FK Sloga Doboj Pozicija: FW

Statistika

23 nastupa
23 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
16 golova

U WWin ligi odigrao je 21 utakmicu i postigao je 16 golova, te se nalazi na drugom mjestu na listi strijelaca sa samo jednim golom manje od Bilbije koji je prvi. Pravo nastupa kod Sloge ima i Momčilo Mrkaić koji je konačno riješio svu potrebnu papirologiju te će i on moći pomoći u vrhu napada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi