Jagodić: Kod 2:0 za GOŠK počeli su svašta da pričaju...

Trener Sloge Meridian

Jagodić: Kod 2:0 za GOŠK počeli su svašta da pričaju...

Edmir Škorić

Sloga Meridian gubila je 0:2 u Doboju od GOŠK-a, a onda nakon velikog preokreta slavila sa 3:2 u utakmici 9. kola Premijer lige BiH.

Dobojlije su upisale treću uzastopnu pobjedu na domaćem terenu, a trener Vlado Jagodić je presretan zbog toga.

No, tvrdi da je "svašta čuo" u trenucima kada su njegovi fudbaleri imali dva gola zaostatka.

"Ogromna tri boda, velika pobjeda. Vjerovao sam ja u ekipu, da današnju utakmicu može da dobije. Međutim, poslije deset minuta drugog poluvremena vjerujem da je većina onih koji nisu potpuni optimisti pomislili da je to gotovo. Igrali smo danas, ja sam na to upozoravao, protiv jedne izuzetno dobre ekipe.

Ova ekipa GOŠK-a, ja slobodno mogu da kažem, najviše je pružila od svih ekipa sa kojima smo igrali, time je pobjeda još veća.

Oglasi

Mi smo u prvom poluvremenu očekivali da to može da bude na 1:0 možda, tako smo se i postavili. Mislim da smo bili dominantniji, s tim što je GOŠK stalno prijetio iz tih tranzicija, gdje su oni izuzetno jaki.

Nisam napravio nijednu izmjenu u poluvremenu jer sam vjerovao u momke, da možemo u drugom poluvremenu da napravimo ono što je dobro za nas, a to je da iskontrolišemo 15 minuta rivala i da čekamo bar prekid."

U prvih 10 minuta drugog dijela ekipa je djelovala potpuno drugačije, pa je trener Sloge pravio tri izmjene.

"Zato su uslijedile tri izmjene. Jednostavno nismo mogli da odgovorimo zadatku kako smo se dogovorili. Taj deficit od 2:0 bio je veliki udarac za nas, ali drago mi je da smo se izvukli. Kod 2:0 je publika počela svašta da priča i vrijeđa, ali to je tako u fudbalu kod nas ovdje. Normalno je da igrači zaslužuju pohvale, normalno je da ću pohvaliti kolegu Ćorića i njegovu ekipu, ovo je izuzetno dobra ekipa. Igraju rasterećeno, fajterski, imaju brzinu, snagu, mladost i normalno je da su nezgodni. Time je ova naša pobjeda mnogo vrijedna, vrijedna je četiri boda."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Narednu utakmicu u Premijer ligi BiH Sloga Meridian će gostovati Zrinjskom.

"Pokušaću do tada u ovoj sedmici da napravim totalni reset, malo na psihološkom planu jer ovo je mnogo utakmica u kratkom periodu i teško je pobijediti tri utakmice zaredom kod kuće. Bez obzira na raznorazne upadice, zahvaliću se publici koja je došla u ovako malom broju. Očekivao sam više, ali hvala ovima što su došli jer su mnogo značili nakon našeg prvog gola", istakao je Jagodić.

Top Komentari

Hadzija123
Najogavniji lik i trener kod nas,kakav je ovo licemjer on je u 2 kolu izveo juniore protiv Borca i najavio titulu istog,ja gada i govana!
2 0
Dejton
I ova utakmica je prodana Smiju nam se djeca moj Reufe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi