GOŠK je do 71. minute vodio 0:2 u Doboju, a onda je Sloga režirala veliki preokret
Foto: FK Sloga Meridian

Gosti imali dva gola prednosti, ali...

GOŠK je do 71. minute vodio 0:2 u Doboju, a onda je Sloga režirala veliki preokret

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

U okviru devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas su se u Doboju sastali Sloga Meridian i GOŠK, a krajnji rezultat je glasio 3:2 nakon velikog preokreta. 

Uvodne minute donijele su konkretniju igru Sloge koja je prijetila preko Vidića i Jovića, no udarci dva pomenuta igrača nisu bili precizni.

Uslijedile su tada minute koje su pripale GOŠK-u. Imali su gosti dva kornera i udarac Mandića, no promjene rezultata nije bilo.

Igrala se 30. minuta kada smo vidjeli veliku šansu za Slogu. Šipovac je dobro centrirao, a Vidić s otprilike sedam metara nije uspio pogoditi za vodstvo svog tima.

Četiri minute kasnije Vidić je imao novu šansu, ali mu je lopta prešla preko noge i nije uspio pogoditi. 

Kraj prvog dijela donio je nove dvije velike šanse za Slogu, Šipovac i Jović su ih upropastili, a kazna je stigla na otvaranju drugog dijela igre.

Oglasi

GOŠK do prednosti stiže u 53. minuti, a samo minut kasnije povećava na 0:2. Prvi gol je na asistenciju Mandića postigao Čoko, dok je drugi s oko 25 metara na sjajan način postigao Hasukić. 

Dobojski tim je smanjio rezultat u 71. minuti preko Grabeža nakon prekida kojeg je izveo Jović, te im je to dalo krila da do kraja stignu makar do boda, što im se isplatilo preko Jovića u 88. minuti koji je pogodio opet nakon prekida.

Mogla je Sloga u drugoj minuti nadoknade do potpunog preokreta, ali je Šuta uspio da interveniše ispred Berbića. Do njega su na kraju došli preko Milanovića koji pogađa u nadoknadi za velika tri boda. Jović je izveo prekid, Vidić glavom prebacio do Milanovića koji pogađa za veliku pobjedu Sloge Merdian.

Nakon ove utakmice Sloga je na sedmoj poziciji s 12 bodova, dok je GOŠK mjesto niže s bodom manje. Naredno kolo GOŠK-u donosi domaći duel protiv Borca, dok će Sloga u goste kod Zrinjskog.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 9. kolo:

Sloga Meridian - GOŠK 3:2 (Grabež 71', Jović 88', Milanović 90+'; Čoko 53', Hasukić 54')

FK Sloga Meridian: Šćekić, Nikolić, Šipovac, Redžić, Karać, Popara, Milanović, Kvesić, Grabež, Jović, Vidić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK GOŠK: Bobić, Čoko, Šuta, Radenović, Obšivač, Gogić, Skorup, Musulin, Mihaljević, Mandić, Hasukić.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Kada zeli da NASTIMA TEKMU, gospodinu LUJI ILICU UOPSTE NE TREBA DOGOVOR sa protivnickom ekipom..Ukoliko ima sigurno vodstvo, od 60+minute krece uplata po AZIJSKIM KLADIONICAMA KONTRA GOŠKA..gospodin prije svega.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi