Vlado Šćepanović završio karijeru

Vlado Šćepanović završio karijeru

Nakon što se sinoć od košarke oprostio Predrag Stojaković, danas je povlačenje najavio još jedan košarkaš sa prostora bivše Jugoslavije, Crnogorac Vlado Šćepanović.

"Nije lako oprostiti se od košarke nakon 20 godina karijere, ali čovjek treba biti realan i znati svoje domete. Mislim da bih i sada mogao pronaći pravi klub i odigrati na visokom nivou, ali s obzirom da imam 36 godina, mislim da sam donio pravu odluku", rekao je Šćepanović.

Tridesetšestogodišnji košarkaš je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio evropsko i svjetsko zlato. Karijeru je počeo u Budućnosti u kojoj je proveo čak sedam godina. 

U sezoni 2001/02 prešao je u Partizan, a sljedeća stanica crnogorskog košarkaša bio je Fortitude, da bi se 2003. godine ponovo vratio u Partizan. Nakon Partizana igrao je za Panathinaikos, PAOK, Granadu, Murciu, a posljednju godinu igračke karijere proveo je u Paneliniosu.

Treba istaći i da je Šćepanović bio prvi kapiten Crne Gore, a nastup na Evropskom prvenstvu u Litvaniji bio mu je i posljednji u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.