Vlak preuzeo Vasas

Hrvatski stručnjak treći put u Mađarskoj

Vlak preuzeo Vasas

Hrvatski trener Marijan Vlak (55), novi je šef stručnog štaba mađarskog prvoligaša Vasasa iz Budimpešte.

Sa ovom ekipom je potpisao ugovor do 2013. i to će mu nakon Ferencvaroša (1999) i Videotona (2006/2007) biti treći posao u toj zemlji. Vlak je zamijenio Andrasa Komjatija pod čijim vođstvom je ostvaren jedan remi uz četiri poraza pa se ekipa našla tek na 15. mjestu što je bio razlog za prekid saradnje. Vasas je jedini bod osvojio u 4. kolu kao domaćin protv Haladasa kad je bilo 0:0, a poražen je u Debrecenu (2:5), Gyoru (2:3) i kod Honveda (0:4) i kao domaćin od Pecsia (1:2).

Vlak će debitovati za vikend u meču protiv Zalaegerszega u gostima koji je na tabeli iza Vasasa i jedini je tim bez osvojenog boda. Za Vasas igra i jedan fudbaler iz Bosne i Hercegovine i to Jusuf Dajić (26) koji je tokom karijere nastupao za Kamen Ingrad, Videoton, Jeonbuk, Tubize, Šibenik, Slobodu i Shangai East Asia, a kod Komjatija je odigrao smao jedan meč na kom je bio i strijelac. Vlak je tokom igračke karijere bio golman i sa Dinamom je 1982. bio prvak Jugoslavije, a 1983. osvajač Kupa dok je kao trener vodio još u čak četiri navrata Modre (nikad duže od jesne sezone) kao i slovačku Žilinu. Prije Vasasa je obavljao funkciju sportskog direktora u novom prvoligašu Lučkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.