Luković: Nadamo se da ćemo sezonu dočekati spremni

Vlašić savladao Natron Maglaj

Luković: Nadamo se da ćemo sezonu dočekati spremni

S. Mlaćo

NK Vlašić iz Turbeta, član Druge lige FBiH - Zapad jučer je odigrao prvu pripremnu utakmicu na domaćem terenu pred nastavak sezone, a protivnik im je bio NK Natron iz Maglaja.

Vlašić je ovu utakmicu pobjedio minimalnim rezultatom, a jedini gol postigao je Abdel Rosić. Kod domaćih se ponajviše istekla vezna linija (Hasanbegović, Šiljak i Baručija), te stoper Luković koji je govorio za SportSport.ba.

"Prije svega želio bih da pohvalim rad svih ljudi u klubu na čelu sa predsjednikom Aščićem koji su nam obezbijedili sve uslove za idealno treniranje, tako da je sami početak priprema na zavidnom nivou. Imali smo dosta odlazaka iz kluba, tako da nam je kadar mnogo podmlađen, međutim dobili smo veliko pojačanje dolasakom Hasanbegovića koji je sigurno najbolji "plejmejker" u ligi i koji će mnogo doprinijeti u igri prema naprijed. Svakako tu je i Amir Baručija koji ima premijerligaško iskustvo", kazao je Luković te dodao.

"Odigrali smo utakmicu protiv jako dobre ekipe iz Maglaja. Potrudili smo se da prenesemo na teren ono što su zahtijevao nas šef struke Salih Salihović, te njegov pomoćnik Samir Dobrić. Ovim putem bih istakao da su to dva izvanredna trenera koji rade idealan posao kako na fudbalskom tako i na pedagoškom planu. U nastavku imamo u planu još par dobrih protivnika u prijateljskim susretima te se nadamo da ćemo sezonu dočekati spremni i startati pozitivnim rezultatima. Ambicije kluba su vrh tabele. Svjesni smo da imamo i kvalitet i uslove za sami vrh".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi