Mačak: Testovi na koronu će praviti problem, rezultat jednog čekamo deset dana

Trener Natrona za SportSport.ba

Mačak: Testovi na koronu će praviti problem, rezultat jednog čekamo deset dana

S. Bošković

NK Natron Maglaj porazom na domaćem terenu od NK Stupčanica (1:2) je otvorio novu sezonu u Drugoj ligi Centar. 

U ekipi iz Maglaje ne gaje previsoke ambicije u ovoj sezoni, te zbog toga i poraz od kvalitetnije ekipe Stupčanice, kako i sami kažu da jest, nije previše iznenadio.

U Natronu su pripeme prošle veoma dobro, a to je potvrdio i trener ovog tima Dino Mačak.

"Pripreme su prošle veoma dobro, došlo je nekoliko igrača, ali čini se da se nismo dovoljno dobro pojačali kako bi se nosili s ekipama poput Stupčanice. Mislim da su bili za jednu nijansu kvalitetnija ekipa i pobijedili tu utakmicu, ali uz malo sreće moglo je i biti drugačije".

U drugom kolu Natron iz Maglaja će ponovno na domaćem terenu dočekati ekipu Famosa.

"Protiv Famosa očekujemo prve bodove u novoj sezoni, mada ja u svakoj utakmici očekujem bodove, ali Famos je za nijansu lošija ekipa od Stupčanice", govori Mačak za SportSport.ba, te se osvrće na ambicije u ovoj sezoni:

"Realno nam je cilj da se ne mučimo kao prošle godine za opstanak, želimo da se nađemo u sredini tabele. Nisu ni neke veće ambicije od upravog odbora. Moramo znati gdje smo, mi smo jedna veoma osrednja ekipa u ovoj ligi".

Kao nezaobilazno pitanje na početku sezone namače se ono o favoritima u Drugoj ligi Centar:

"Nisam prvenstveno siguran ko je financijski spreman za ulazak u jedno takvo iskušenje, ali po meni su tu Stupčanica, Bosna Visoko i ekipa Usore koja me nevjerovatno iznenadila. Najljepše igraju i prema njima stvarno svako treba da ima respekt. Zaista je lijepo sve upakovano i ono što sam vidio ohrabruje kod njih".

Osvrnuo se Mačak i na Premijer ligu BiH, a tu kao favorite vidi Sarajevo i Željezničar, Zrinjski, Borac, ali ističe i da ostalih neko može iznenaditi jer, kako Mačak kaže, fudbal je to.

Ipak, ovaj stručnjak, kao najveći problem trenutnog takmičenja u drugoj ligi Cetar ističe testove na koronavirus. 

"Vidite i sami šta se to dešava s testovima. Nismo u stanju da radimo ove testove. Čekam testove dvojice fudbalera. Jedan sam dobio, drugi nisam. Test je negativan, no nalaz krvi je kod drugog igrača pokazao problem, te se ispostavilo da jedan (negativni) igrač nije bezveze igrao i mnogo ekipa će to koštati ove sezone".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Sad moramo uraditi pravi serološki test. Dobili smo jedan rezultat, drugi čekamo. Znao sam odmah da je nemoguće da jedan ili dvojica budu pozitivni. Znao sam da je nemoguće da bude test negativan. Radili su treninge skupa i jedan je negativan, te je to nemoguće. Ali, ne možemo desetak dana da dođemo do rezultata tog testa, te ne znam da li nam tu mogu igrati ti igrači", govori Mačak

"Fudbal bez navijača, to je čudno. No, prilagođavamo se situaciji. No, nisam baš siguran da je to nužna. Dođe do zasičenja i ljudu u pravu, pa se postavi pitanje i kako tražiti sponzore kad nema navijača i tu će se situacija dodatno zakomplicirati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi