Makedonac četvrto pojačanje Sarajeva
Foto: FK Sarajevo

Makedonac četvrto pojačanje Sarajeva · Zvanično

Edmir Škorić

Odbrana FK Sarajevo u narednoj sezoni biće jača za makedonskog internacionalca Vlatka Drobarova. Drobarov je rođen u Skoplju 2. novembra 1992. godine i igra na poziciji stopera.

Posljednji angažman imao je u Bugarskoj, u ekipi PFC Cherno More Varna. U protekloj sezoni izabran je u idealni tim bugarskog šampionata, a njegov tim primio je najmanje golova u ligi. Zabilježio je 32 nastupa odigravši svih 90 minuta, propustivši samo jedan meč zbog žutih kartona.

Imao je zanimljivu internacionalnu karijeru s obzirom na to da je nastupao u Makedoniji, Meksiku, Kipru, Armeniji, Saudijskoj Arabiji i Indiji.

FK Sarajevo i Drobarov su potpisali ugovor u trajanju od jedne godine, uz opciju dodatnog produženja za još jednu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je četvrto pojačanje bh. velikana, nakon Ikića, Čirjaka i Tomaševića, dok se očekuje ubrzo i peti potpis, a riječ je o bivšem reprezentativcu BiH Marinu Aničiću.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FighterIXI
Pojačanje za kantonalne lige.
1 13
nedimHz87
Vlatko dobrodošao u najveći klub u BiH
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi