Vodeća Herta pala u Dresdenu, remi K'lauterna i Bochuma

Njemačka 'Cvajta'

Vodeća Herta pala u Dresdenu, remi K'lauterna i Bochuma

A. Haznadarević

U 2. ligi Njemačke, završena su oba meča današnjeg dijela programa, u kojima je Dinamo Dresden savladao Hertu s 1:0, dok su Kaiserslautern i Bochum remizirali bez pogodaka.

Herta je na gostovanje u Dresden stigla s epitetom velikog favorita, budući da drži prvu poziciju na tabeli, dok je Dresden bio 16-plasirani.

 

Ipak, domaći su odigrali sjajnu partiju, a jedini pogodak pao je u 38. minutu, kada je Mickael Pote zabio za pobjedu svoje ekipe.

 

U susretu trećeplasiranog Kaiserslauterna i trinaestoplasiranog Bochuma, mreže su mirovale svih 90 minuta, pa su obje momčadi osvojile po bod.

 

2. Bundesliga

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dinamo Dresden - Herta Berlin 1:0 (Pote 38)

Kaiserslautern - Bochum 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.