Vogošći derbi protiv Lukavca, Bosna Royal bolja od Čelika

Odigrane utakmice 10. kola A1 lige BiH

Vogošći derbi protiv Lukavca, Bosna Royal bolja od Čelika

E. Čaušević

Proteklog vikenda odigrane su utakmice desetog kola A1 košarkaške lige Bosne i Hercegovine.

Lider na tabeli A1 lige ekipa Vogošće na domaćem parketu u uzbudljivoj i neizvijesnoj derbi utakmici savladala je KK Lukavac (90:86). Vogošću je na ovoj utakmici do pobjede vodio Peljto sa 25 poena, dok je Fazlić dodao 23 poena. U gostujućem timu istakao se Islamović koji je bio najefikasniji na meču sa 33 poena, a 15 je ubacio Mešetović.

Vogošća je preuzela prvo mjesto od Lukavca koji je drugi i obje ekipe nakon deset kola imaju omjer 8-2.

KK Promo iz Donjeg Vakufa bio je siguran na domaćem parketu protiv KK Gradine Srebrenik (78:63). Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Mustafica sa 17 poena, a po 15 su dovali Kalamujić i Hočkić. Kod ekipe Gradine istakao se Pirić sa 22, te Hasić sa 17 poena.

Gradina je ostala na trećem mjestu (7:3), dok je Promo Donji Vakuf četvrti na tabeli A1 lige Bosne i Hercegovine (6:4).

U Sarajevu snage su odmjerili KK Bosna Royal i OKK Čelik. Sarajevska ekipa slavila je sa devet poena razlike (89:80) na krilima sjajnog Rešidovića koji je Čeliku ubacio 34 poena. U ekipi Čelika istakao se Avdibegović sa 24 ubačena poena.

KK Bosna Royal nalazi se na osmoj poziciji nakon deset ogidranih kola, dok su košarkaši Čelika na petom mjestu.

Drugu pobjedu u nizu ostvario je KK Orlovik iz Žepča koji je slavio na gostovanju protiv KK Brčko Distrikt. Sjajnu utakmicu u timu Orlovika odigrao je Begagić koji je Brčkom ubacio 18 poena. Kod domaće ekipe istakao se Mikić sa 19 poena. 

KK Brčko Distrikt i dalje je fenjeraš na tabeli A1 lige sa samo jednom pobjedom u deset utakmica, dok je Orlovik sada peti (5-5).

Čast gostiju u ovom kolu odbranila je i ekipa Turbine koja je slavila u Tešnju protiv košarkaša Gradine. Najefikasniji kod gostiju bio je Guzonjić sa 22 poena, dok je Zahirović dodao 19. U ekipi Gradine iz Tešnja istakao se Ibrahimkadić sa 24 poena. Turbina je šesta na tabeli, dok je Gradina Tešanj na 11. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.