Vojo Ubiparip: Azmir Husić ne gleda od danas do sutra...

Prvotimac Tuzla City za SportSport.ba

Vojo Ubiparip: Azmir Husić ne gleda od danas do sutra... · Intervju

S. Mlaćo

Već sada je jasno da je angažovanje Voje Ubiparipa bio pravi potez čelnika Tuzle City. Bivši nogometaš Željezničara u redovima Tuzlaka upisao je četiri pogotka u deset utakmica i dodao dvije asistencije.

Tako se za kratko vrijeme istakao kao glavni igrač mlađeg premijerligaša iz Tuzle koji se trenutno sprema u Međugorju.

Slobodan Starčević zadao je žestok tempo svojim izabranicima, a u pauzi između dva treninga Ubiparip je govorio za SportSport.ba. Dotakao se vlastitih početaka u nogometu, zajedničkih dana u Poljskoj sa Semirom Štilićem i Jasminom Burićem, te otkrio kako je stigao na Grbavicu. O Azmiru Husiću i sadašnjem klubu imao samo riječi hvale.

"U Vojvodini sam napravio prve nogometne korake, prošao cijelu omladinsku školu do prvog tima. Išao sam na posudbe, a onda me Spartak kupio. Iz Spartaka sam otišao u Lech. Družio sam se sa Štilićem, Burićem... Zaista je to bio neki drugi svijet. To je bilo 2011. godine, a 2012. godine su oni organizovali Evropsko prvenstvo. Uslovi su fantastični, bili su novi stadioni, sve za pohvalu", priča Ubiparip, te nastavlja.

"Imao sam jaku konkurenciju. Igrao sam po strani, a ne špica i to je bio problem za mene. Kasnije su me vratili na poziciju špica, ali došle su povrede. Bilo je tu svega radi problema sa povredama, ali definitivno lijep period".

O Štiliću ima samo riječi hvale.

"On je i sada majstor. Veliko je ime u Poljskoj i mislim da je napravio veliku karijeru. Tada ga je željelo pola Evrope, ali moraju se te neke stvari poklopiti u fudbalu da bi se ostvario transfer".

Sasvim neočekivano pojačao je FK Željezničar. Otkriva i ko je glavni "krivac".

"Admir Adžem je tražio špica, a ja sam se čuo sa Semirovimm ocem Ismetom. Znao sam da dolazim u veliki klub. Svidjelo mi se na početku, imali smo dobre rezultate, do pred kraj prvenstva. Na kraju smo upropastili sve, a prelomna je bila ona utakmica u Mostaru".

Nakon napuštanja Grbavice, bio je bez kluba, a zatim je došao u Tuzla City.

"Poslije Želje sam htio sam u inostranstvo, a zatim me nazvao Azmir Husić. Sjeli smo, dogovorili se i nadam se da ćemo izgurati ovu zdravu sportsku priču. Potrudit ćemo se da ostvarimo ciljeve".

O prvom čovjeku Tuzle City ima samo riječi hvale. Dogovor je pao za pet minuta.

"On je poslovan čovjek. Ostvaren je u životu, zna šta hoće i gleda u budućnost. Ne gleda od danas do sutra, već da napravi lijepu priču. Tako treba da bude u svakom klubu, da se ima plan kojim će se ići".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj razgovora dotakao se i samih priprema.

"Žao mi je zbog Kostića i Nukića koji imaju povrede. Nukić je igrao dobro  prvu polusezonu i sve je trebao da potvrdi u drugom dijelu sezone, ali on će se nadam se vratiti brzo. Kostić je više od kapitena u ovom klubu i on će uskoro biti tu. Ima tu i drugih momaka, a očekujem i nova pojačanja. Pokazali smo da smo konkurentni sa svima",dodao je Ubiparip za SportSport.ba.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
Husic je pravo dobar čovjek,ubiparip nije neki igrač,Azmir mora biti oprezan pri dovođenju tih polovnih igrača,vjerujem da Vojo igra neki dobar fudbal bar bi u Srbiji igrao za Napredak,ali takvi smo,glupi šisaju nas i jbg..
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi