Vojo Ubiparip ponovo heroj: FK Tuzla City u gradskom derbiju savladao FK Sloboda

Trijumf Cityja

Vojo Ubiparip ponovo heroj: FK Tuzla City u gradskom derbiju savladao FK Sloboda

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

Tuzla City savladao je Slobodu na Tušnju sa 2:1 u susretu sedmog kola Premijer lige BiH.

Tuzlanski derbi nije donio previše uzbuđenja u prvih 45 minuta. Domaći tim je bio nešto konkretniji u ovom dijelu meča, ali nije bilo dosta toga za izdvojiti.

Prvu šansu na utakmici imao je u 24. minuti Vojo Ubiparip. Dobro je šutirao glavom na ubačaj Nukića, ali lopta je otišla pored gola.

Zatim je i Zlatković oprobao udarac pravo u Lakića, da bi zatim uslijedio pravi rat na terenu uz nekoliko žestokih startova, no nakon prvog dijela golova nije bilo (0:0).

I u nastavku je Tuzla City bio bolji tim. Veliku šansu je imao Ubiparip u 52. minuti, ali je Lakić nestvarnom odbranom spasio svoj tim.

Ipak, ni golman Slobode nije mogao ništa u 62. minuti. Amar Beganović ruši Crnkića u kaznanom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Vojo Ubiparip pogađa za 1:0.

Radost navijača Tuzla Cityja trajala je samo 14 minuta. Rezervista Livančić je iskoristio odlično ubacivanje Bekića i pogodio je za 1:1.

Ipak, u 86. minuti Tuzla City dolazi do pobjede. Nukić je fantastično uposlio Ubiparipa, a ovaj pogađa za 2:1.

Premijer liga BiH, 7. kolo

Tuzla City - Sloboda 2:1 (Ubiparip 62'p, 86' / Livančić 76')

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Morris, Zlatković.

Sloboda: Lakić, Beganović, Jusić, Hodžić, Pršeš, Bekrić, Buljić, Ivetić, Maksimović, Al.Bekić, Mujagić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Tuzla City polahko opravdava epitet sasvim ozbiljne ekipe u BH fudbalu. Sloboda će u budućnosti morati više pokazati na terenu, inače će Tuzla CITY nastaviti da ima fudbalsku prevlast u gradu soli, a ona se veceras i dogodila..
2 7
mirza24
Navijam za Slobodu ali zasluzena pobjeda TC
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi